Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Most tényleg szükségük van a szurkolókra!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosSPORT • 2016. szeptember 17. 19:06
Most tényleg szükségük van a szurkolókra!
Őze Tibor: tudom, hogy a szurkolók türelme véges...
Az NB III. közép csoportjában a Várfürdő-Gyulai Termál FC a Paksi FC II. csapatát fogadja az Id. Christián László Városi Sporttelepen szeptember 18-án. A gyulai csapat szerepléséről, a fordulóról, az elkövetkező párharcokról, valamint magáról a csapatról beszélgettünk Őze Tiborral, a Termál FC vezetőedzőjével.

 

____Eredeti-IMG_5109.jpg

a pálya széléről sem könnyű, de őze tibor várja a szurkolókat

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Hogyan értékeli az eddig lejátszott fordulókat?

– A bajnokság egyharmada telt el eddig, és a mórahalmi mérkőzésig a csapat teljesítménye is megfelelő volt. Volt előre nem kalkulált győzelmünk, előre nem tervezett vereségünk is, de ennek a folyamatnak megvolt a logikája. A Mórahalom elleni mérkőzés már ebbe a logikai folyamatba nem illett bele. Elsősorban azért nem, mert a csapat már csapatszerkezetben és erőnlétben is kialakult, mégis kaptunk egy kijózanító pofont. Főleg úgy volt ez fájó, hogy ezt a csapatot vernünk kellett volna, és mindezt azután, hogy a csoport toronymagasan legjobb csapatával, a Budafokkal ki-ki meccset tudtunk játszani. A csapat vezetésével úgy értékeltük, hogy ez a keret megfelelő a célok eléréséhez, viszont a gyulai labdarúgás jövőjét nem lehet mellékes tevékenységként kezelni. Mindenki életében kellő súllyal kell szerepelnie a Várfürdő-Gyulai Termál FC labdarúgó csapatának, mert csak így tudjuk elérni a célokat. Úgy érzem, hogy a keret játéktudásban, erőnlétben és csapatszerkezetben is elérte azt, amit vállaltam a kinevezésemben, azaz minden csapattal azonos eséllyel veszi fel a küzdelmet. Ahhoz, hogy a kitűzött célokat elérhessük, szükséges az is, hogy mindig száz százalékosan tudjunk koncentrálni a következő mérkőzésre. A hátralévő tizenkét mérkőzésen mindenkinek adott lesz a lehetőség arra, hogy bebizonyítsa, alkalmas a feladat megoldására. A vezetéssel az őszi szezon végén értékeljük a történéseket és a teljesítményeket, addig viszont a lehető legtöbb pontot kell megszereznünk, hogy a terveknek megfelelően tudjuk folytatni a tavaszt. Arra kérem a szurkolókat, hogy a buzdításukkal támogassanak minket céljaink elérésben. Nélkülük ez nem fog menni! Tudom, hogy a szurkolók türelme véges, de az elmondottak fényében nem kell külön magyarázni, hogy miért fontos az ő segítségük is.

Mit várunk mostani mérkőzéstől?

– Az NB I.-es csapatok tartalék csapatainak aktuális játékerejét azért nehéz megmondani, mert ez mindig attól függ, hogy milyen játékosok szerepelnek itt az első csapatból. Ennek megfelelően eddig hullámzóan teljesítettek, de mindenféleképpen pontot vagy pontokat kell szereznünk ellenük. Nem lesz könnyű, de a csoport bármelyik mérkőzésére kimondhatjuk ugyanezt. A mostani mérkőzésen Erdős nem állhat rendelkezésre, Katona pedig nemrégen kezdte el a teljes értékű munkát, rajtuk kívül jelenleg minden játékosra számíthatok. A játékosok hozzáállásával és győzni akarásával nem lesz gond, ezt megígérhetem.

Az elmúlt mérkőzéseken mindig a kapu előtti befejezésekkel volt probléma. Hogyan áll ennek kijavítása?

– A támadójátékunk megfelelő, hiszen helyzetek sokaságát dolgozzuk ki. A helyzetkihasználást sokat gyakoroljuk az edzéseken, de a mérkőzésszituációt nem lehet gyakorolni. A helyzetkihasználás ugyanis önbizalom és koncentráció kérdése, fontos, hogy mindenki az aktuális mérkőzésre koncentráljon, mert nem csak fizikailag, hanem mentálisan is rendben kell lennünk. Ezért is kértem azt a játékosoktól, hogy mindenki száz százalékosan a gyulai labdarúgás jövőjére koncentráljon. A Termál FC vezetése velem együtt óriási erőfeszítéseket tesz a csapatmenedzselés területén, hogy a játékosok teljesítményének feltételei adottak legyenek. A játékosoknak és a szurkolóknak is tudniuk kell, hogy nagyon komoly munka folyik a háttérben. A sikeres szerepléshez azonban a szurkolók elengedhetetlenül fontosak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)