Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Hetedhét Játékváros előkészületeiben segítettek a fogvatartottak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. A. • HÍREK • 2016. július 07. 11:00
A Hetedhét Játékváros előkészületeiben segítettek a fogvatartottak
A börtön falain belül lakók örömmel vettek részt a jóvátételi programban
____Eredeti-A_segitok.jpg

A fogvatartottak a Hetedhét Játékváros tábláját is elkészítették

Fotó: Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A ditzingeni testvérvárosunk mintájára, a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület szervezésében 8–12 éves gyermekek részére megrendezendő tábor előkészítésében vettek részt a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai.

A több mint kétszáz gyermeket foglalkoztató tábor komoly logisztikával jár az első pohár víztől az utolsó szög beveréséig. Az együttműködési megállapodáshoz kapcsolódó jóvátételi program keretében a fogvatartottak örömmel segítettek, sátrakat építettek, berendezési tárgyakat pakoltak, és a Hetedhét Játékváros kerítésre erősített tábláját is elkészítették.

Szabó Enikő főszervező elmondta, hogy egy megbeszélés alkalmával szavazásra bocsátotta azt a kérdést, hogy a fogvatartottak részt vegyenek-e az előkészületekben vagy sem. A résztvevők egyhangúlag igennel szavaztak, amiből kitűnik, hogy az intézet és a fogvatartottak egyre elfogadottabbak városszerte. Hisz nemcsak itt és most, hanem több helyszínen is megjelennek programjaikkal, legyen az városszépítési program vagy kulturális megnyilvánulás.

Egy civil segítő kifejtette, őt nem zavarja, hogy fogvatartottakkal dolgozik, ha nem mondják neki, hogy azok, észre sem veszi őket.

Ezek a gondolatok fontosak a börtön falain belül lakók számára, hiszen azért vesznek részt jóvátételi programokban, hogy az általuk elkövetett bűnüket valamelyest jóvátegyék. A lakosság részéről megfogalmazott pozitív visszajelzések a két társadalmi réteg közötti érzékenyítést is elősegítik.

 

____Eredeti-fogvat.jpg

 

Fotó: Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)