Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Drogprevenciós napot szervez májusban a GYIK

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. április 05. 19:00
Drogprevenciós napot szervez májusban a GYIK
A 2016-os szakmai programokról is egyeztettek a gyulai kábítószerügyi egyeztető fórumon
A rendőrség, a büntetés-végrehajtás, gyermekjólét szakemberei, védőnők és diák-önkormányzati tagok is részt vettek az elmúlt héten a Gyulai Ifjúsági Központ által szervezett kábítószerügyi egyeztető fórumon. Az ifjúsági központ épületében megrendezett ülésen az érintett intézmények munkatársai elsősorban a prevencióról beszélgettek, és arról is szó esett, hogy milyen szakmai programokkal igyekeznek elkerülni és visszaszorítani 2016-ban a helyi ifjúság drogfogyasztását.
____Eredeti-IMG_2639.JPG

kábítószerügyi egyeztető fórum a Gyulai Ifjúsági Központban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Szabó Enikőtől, a GYIK munkatársától megtudtunk, mindezeken túl a beszélgetés résztvevői arra is sort kerítettek, hogy részletesen megtárgyalják, hogy jelenlegi együttműködésükben hol vannak hibák, például miként lehetne hatékonyabb és gyorsabb az információk áramlása.

Szabó Enikő

Hasznos, hogy a helyi diákönkormányzat tagjai is itt voltak, mert fontos visszajelzéseket adnak felénk. Képviselőjük ezúttal azt jegyezte meg, hogy a régi drogprevenciós előadások és filmek mára már elavulttá váltak a diákok szemében, így nem számítanak kifejezetten hatékony módszernek. A kérést a munkánk során természetesen figyelembe vesszük majd – tette hozzá Szabó Enikő.

Az eseményen a részt vevők megállapodtak abban, hogy májusban a helyi általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályosainak drogprevenciós napot tartanak, ahol szórakoztató, interaktív módon, workshopokkal, beszélgetéssel és játékokkal tervezik még időben felhívni a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire.

– Az eseményre Zacher Gábor toxikológust is szeretnénk meghívni, és reméljük, hogy belefér majd az idejébe egy gyulai előadás megtartása – emelte a GYIK munkatársa.

Az esemény végén a tagok sort kerítettek arra, hogy megbeszéljék a gyulai iskolai védett szobák jelenlegi állapotát, és arra a döntésre jutottak, hogy a helyiségek megléte mellett az is fontos, hogy azokban a diákok komfortosan érezzék magukat. Azok felújítása érdekében amint lehet, pályázatokat nyújtanak majd be.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)