Fotó: pixabay.com
Igen értékes rostforrás. A benne lévő finomrostok nem terhelik meg az emésztőrendszert, ezért mindenkinek ajánlom a fogyasztását. A friss salátalevelek sok vitamint tartalmaznak. A C-vitamin tartalma jelentős, de sok K-, B2-, B6-vitamint is tartalmaz. Ásványi-anyagai közül a kálium említendő. Legtöbbször savanyúságként, leves, vagy főzelék formájában kerül az asztalunkra. Frissen, nyersen más salátákkal keverve, vagy szendvicsekben is kitűnő alapanyag.
Saláta
- 1 fej saláta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 125 g mozzarella
- 1 fej lilahagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 3 evőkanál aprított bazsalikom levél
- 1 kávéskanál négyszínű bors
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál olaj
A salátát nagyobb darabokra tépjük, a hagymát felkarikázzuk, a koktélparadicsomokat elfelezzük, a mozzarellát kockára vágjuk és egy nagy salátástálba tesszük.A fűszernövényeket és a fűszereket összekeverjük a citromlével, mézzel, olajjal, és meglocsoljuk vele a felaprított zöldségeket. Átforgatjuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
- Energia: 786 kcal
- Fehérje: 34,7 g
- Zsír: 53 g
- Szénhidrát: 50 g
Egészségükre!