Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés:
oldalakon
dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mostan Mese sajtról álmodom

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2012. március 06. 10:00
Mostan Mese sajtról álmodom
Idén ősszel talán újra lesz néhány hétig Mese sajt a boltok polcain
Mocsár-Pörjés József

Nem tudom, hányan emlékeznek még a Mese sajtra, amit a Budapesti Tejipari Vállalat gyártott a rendszerváltás előtt. Gyermekkorom kedvence volt. Némi túlzással élve, fenséges találkozása a csokoládénak és a sajtnak. Sajnos ezzel az érzéssel nagyon kevesen voltunk így. Én például – magamon kívül – még soha sem találkoztam Mese sajt-rajongóval. A gyerekek többsége valamiért viszolygott a csokoládés sajttól, pedig nekik találta ki a szocialista nagyipar. Sajnos (termék)életpályája sem lett olyan csodálatos, mint a Túró Rudié. Mindezeknek természetes következménye, hogy kikopott a boltok polcairól.

A neten azonban jelen van a Mese sajt rajongótábora! A kemény mag él, és követeli a maga napi Mese sajt-fejadagját, ahogy én is erről álmodom mostanság. Néhány idézet ezekről a honlapokról: „Hol lehet kapni csoki ízesítésű kockasajtot? Régen, azt hiszem, Mese sajt volt a neve.” „Szerintem már sehol. A rendszerváltás óta nem láttam, de egyébként az egy merénylet volt az ízlelőbimbók ellen. :)” „Szerintem már nem lehet kapni, de nem is baj. Valami lehetetlenül borzalmas íze volt, emlékszem, egyszer ezt kaptunk napköziben uzsonnára, és mindenki öklendezett tőle.” „Én úgy fél éve az Intersparban láttam. Diákkoromban imádtam, nem tudom, ha most ennék, ízlene-e?” „Két tábor van. Az egyik szívből gyűlöli a tejipar zabigyerekét, a Mese sajtot. A másik pedig megveszik érte, képes dobozszámra venni, és nem tud betelni az ízével. Édesség, de mégsem, és lássuk be, az utóbbi időben a rajongókra szűk hét esztendő jár..., szóval lerántom a leplet a titokról, és romba döntöm a mesesajtgyártók monopóliumát, íme a recept: 1 doboz natúr sajtkrém, 1 tábla jó minőségű tejcsokoládé (Milka vagy Boci). A csokoládét gőz fölött megolvasztottam, és simára kevertem a krémsajttal. Ha frissen gofrira kerül, akkor puha, puding állagú krémként működik. Ha hűtőben pihen pár órát, akkor megszilárdul, sajt állagú lesz, szóval lehet gondolkodni kapcsos tortaformában, és zabkekszes-vajas alapban..., jó sok gyümölccsel...”

Aki azonban az eredeti ízre vágyik, annak is van jó hírem! Az ERU Hungária Sajtgyártó Kft. ugyanis időszakosan elindítja Mese sajtot gyártó gépsorát. Idén ősszel talán újra lesz néhány hétig Mese sajt a boltok polcain.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Jöhet a süti?
Részletek KÉREM