Fotó: pixabay.com
A kivi igazi vitaminbomba, 10 dekagramm gyümölcs egy felnőtt ember napi C-vitamin-szükségletét fedezi.
A C-vitamin elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez, hozzájárul a sejtek védelméhez, a fertőzések leküzdéséhez.
A gyümölcs jelentős mennyiségű E-vitamint, káliumot, folsavat és rostot is tartalmaz. A benne lévő antioxidánsok segítenek a káros szabadgyökök hatásainak csökkentésében, ezáltal támogatva a szív- és érrendszer egészségét.
Rosttartalma elősegíti a megfelelő bélműködést, és hozzájárul a bélflóra egyensúlyának fenntartásához.
A kivi felhasználása rendkívül sokoldalú. A leggyakrabban frissen, meghámozva fogyasztják, de gyakran kerül gyümölcssalátákba, turmixokba. Különleges ízvilágának köszönhetően torták, sütemények és desszertek díszítésére, ízesítésére is kiváló.
Almás kivisaláta pirított sajttal
Hozzávalók:
- 40 dkg kivi
- 20 dkg alma
- 20 dkg gomolya sajt
- citromlé
A kivit meghámozzuk, és cikkekre vágjuk, az almát megmossuk, és a kivihez hasonlóan daraboljuk. A sajtot kb. egy centiméteres kockákra vágjuk, és kevés forró olajban hirtelen pirosra sütjük.
A kivit és az almát citromlével meglocsoljuk, és ízlésesen tálkákba, tányérra tesszük, majd a tetejére szórjuk a megsütött és kockára darabolt sajtot.
- Energia: 898 kcal
- Fehérje: 46 g
- Zsír: 54 g
- Szénhidrát: 64 g
Egészségükre!


























