Fotó: pixabay.com
A sárgadinnyének rengeteg fajtája létezik, melyek színükben és ízükben is különböznek egymástól. A dinnyefélék legfontosabb összetevői a rostok és a nagy mennyiségű víz.
Nem csoda hát, hogy ez a gyümölcs kedvelt nyári csemege, víztartalmával ugyanis nagy százalékban pótolja szervezetünk elvesztett folyadékmennyiségét.
A sárgadinnye gazdag karotinforrás, a vitaminok közül pedig elsősorban A-, B1-, B2 és C-vitamin-tartalma jelentős. A sárgadinnyében nagy mennyiségben található cink, kálium, króm, mangán és réz is.
Tápanyagainak köszönhető, hogy hatékonyan képes az immunrendszer ellenállóképességét növelni a gyulladásokkal szemben.
Magas rosttartalma segíti az emésztési folyamatokat, helyreállítja a bél- és a gyomorműködést.
Sárgadinnyés szeletek
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 ek. sütőpor
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliáscukor
- 10 dkg lágy vaj
- 2 db tojás
- 20 dkg túró
- 20 dkg sárgadinnye (két nagyobb szelet)
- a tetejére porcukor
A sárgadinnyét kisebb kockákra vágjuk. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk. A lágy vajat és a cukrokat robotgéppel habosra keverjük. Ezután szintén robotgéppel beledolgozzuk az egész tojásokat, majd a túrót. Ezt követően belekeverjük a sütőporos lisztet, azután a darabolt dinnyét.
Egy püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük (kb. 35-40 perc alatt lesz kész).
Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Gazdagon megszórjuk porcukorral, és felszeletelve kínáljuk az illatozó, zamatos süteményünket.
- Energia: 2403 kcal
- Fehérje: 66,5 g
- Zsír: 106,5 g
- Szénhidrát: 294,7 g
Egészségükre!