Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdődött a háromnapos Gyulai Pálinkafesztivál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. május 17. 23:52
Megkezdődött a háromnapos Gyulai Pálinkafesztivál
Huszonnegyedik alkalommal szervezték meg a rendezvényt

Bora Imre fesztiváligazgató a megnyitón

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hivatalosan is megnyitották a háromnapos 24. Gyulai Pálinkafesztivált május 17-én a várkertben.

Az eseményen Bora Imre fesztiváligazgató, Nagy István agrárminiszter, Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Kovács József, a térség országgyűlési képviselője, Takács Árpád, Békés vármegye főispánja, Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei Igazgatóságának elnöke és Görgényi Ernő, Gyula polgármestere mondott rövid köszöntőt.

A nyitónap kiemelt eseménye volt a „nemzeti összetartozás pálinkájának” palackozása az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában, idén birspárlatok érkeztek a Vajdaságból, Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről, Drávaközből és Muravidékről. Az italt Kovács Péter békési püspöki helynök áldotta meg, majd egyedi sorszámmal ellátott, herendiporcelán-butéliákba töltötték.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Délután a pálinkalovagrendek tagjai vonultak fel a városban, este a Parno Graszt és Majka adott koncertet.

Szombaton kihirdetik a Brillante 2024. Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny, valamint a második alkalommal megrendezett Év Pálinkás Bonbonja verseny eredményeit.

Vasárnap második alkalommal tartják meg a Takács Árpád főispán által életre hívott Főzz és segíts! karitatív rendezvényt. A szervezők a nevezésekből befolyt összeget az autista fiatalokat segítő Kádas György Alapítványnak és a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesületnek juttatják el.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az érdeklődőket emellett vezetett kóstolókkal, látványfőzéssel és koncertekkel is várják az elkövetkező két napon. A részletes program itt olvasható.

A rendezvényre a gyulai lakosok – lakcímkártya és személyi igazolvány felmutatásával – kedvezményes árú belépőjegyet válthatnak; és mindennap lesznek olyan idősávok, amikor bárki ingyenesen bemehet a fesztiválra.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)