Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A többszörös véradókat köszöntötték Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. december 02. 09:00
A többszörös véradókat köszöntötték Gyulán
Nyolcvanszoros véradó is volt a meghívottak között

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A többszörös véradókat köszöntötte a Magyar Vöröskereszt Gyulai Területi Szervezete december 1-jén a Békés Vármegyei Központi Kórház Árvay termében.

Tövisháti Zsolt, a szervezet vezetője lapunknak elmondta: hosszú évek óta hagyomány, hogy ünnepség keretében köszöntik Gyulán a többszörös véradókat. Hozzátette: tavaly óta a kórházzal közösen szervezik a rendezvényt, amelyre 25 olyan önkéntes véradót vártak, aki negyvenszer vagy annál is többször adott vért. A meghívottak között olyan is volt, aki már nyolcvanszoros véradó.

Az elnök kérdésünkre arról is beszélt, hogy évről évre csökken az önkéntes véradók száma, sokan ugyanis inkább vérplazmát adnak anyagi juttatásért cserébe. Azt is megjegyezte, hogy a fiatalokat nehezebb véradásra ösztönözniük.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint megtudtuk, évente 3000 véradót kell toboroznia a szervezetnek Gyulán és a területéhez tartozó környékbeli településeken.

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezetének igazgatója köszöntőjében emlékeztetett: a Magyar Vöröskereszt 1987-ben határozott arról, hogy november 27-ét a magyar véradók napjává nyilvánítja.

Az igazgató megköszönte a véradók önzetlenségét és a véradásszervezők munkáját. Mint fogalmazott, nagy szükség van a társadalmi megbecsültségükre.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

„A véradók emberségből jelesre vizsgáztak, az elmúlt időszakban is többször nyújtották karjukat beteg embertársaik megsegítése érdekében” – emelte ki.

Pomázi Ferenc, akit százegyszeres véradóként a Magyar Vöröskereszt hétfői, Békés vármegyei ünnepségén köszöntöttek hivatalosan, lapunknak kifejtette: jó érzés tudni, hogy egy-egy véradással három embernek is segíthet. Hozzátette: szeretné, ha az unokája is követné a példáját.

Azt is megosztotta velünk, hogy amíg az egészségi állapota és az orvos engedi, szeretne vért adni. A Gyulai Hírlap kertészrovatának szerzője egyébként nem hivatalosan 110 alkalommal adott már vért.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)