Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pénzjutalommal és szabadnappal ösztönzi a véradókat a gyulai önkormányzat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. június 14. 12:24
Pénzjutalommal és szabadnappal ösztönzi a véradókat a gyulai önkormányzat
Az önkormányzati cégek is bevezetik a szabályozást

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Pénzjutalommal és szabadnappal ösztönzi a véradókat a Gyula Város Önkormányzata – jelentette be Görgényi Ernő polgármester Rus-Gal Gabriella, a gyulai vérellátó állomás vezetője és Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezetének igazgatója június 14-én a polgármesteri hivatalban.

Görgényi Ernő kiemelte: a véradás az egyik legfontosabb közügy, ezért rendszeresen konzultál Rus-Gal Gabriellával és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével arról, hogy az önkormányzat milyen kezdeményezésekkel tudná a véradások számát növelni, illetve meghálálni a véradók segítségnyújtását, és ösztönözni másokat ugyanerre.

Mint mondta, Gyulán több olyan vállalat és intézmény is van, ahol pénzjutalmat adnak a véradóknak, illetve a törvény szerint négy óra szabadidő is jár számukra, máshol egy egész nap szabadságot adnak.

Gyula Város Önkormányzatánál bevezettek egy új szabályzatot, amelynek értelmében a jubileumi véradások alkalmával az önkormányzati dolgozók annyiszor kétezer forint összegű jutalmat kapnak, ahányszoros véradók lettek, illetve a teljes napot megkapják szabadságként.

A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat valamennyi intézményénél és gazdasági társaságánál bevezették az új rendszert, amely körülbelül ezerötszáz embert érint.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hozzátette, hogy az önkormányzati cégek, így a Mogyoróssy János Városi Könyvtár, a Gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény, a Gyulai Turisztikai NKft., a Gyulai Várfürdő Kft., a Gyulai Közüzemi NKft., a Gyulahús Kft., az Erkel Ferenc NKft., a Gyulakonyha NKft., a Gyulasport NKft., a Gyulai Várszínház NKft., a Békés-Bihar Településfejlesztési NKft. és Gyula Város Egyesített Óvodája is bevezette, vagy legkésőbb július 1-ig bevezeti a szabályozást.

Rus-Gal Gabriella elmondta: június 14-én világszerte ünneplik a véradókat és a véradást, Magyarországon emellett egy másik napon, november 27-én elismerik a rendszeres véradókat.

– Az önkormányzatnak ez a nemes gesztusa nagyon nagy segítség a véradók ösztönzésében és megbecsülésében – fogalmazott.

Felhívta a figyelmet az irányított véradás lehetőségére is, de megkért mindenkit, hogy ne csak akkor gondoljanak a véradásra, amikor egy családtag vagy ismerős kerül bajba.

Tóth Zoltánné aláhúzta: az új rendszer egy kimagasló példája a véradók megbecsülésének, akik nem ezért, hanem a segítségnyújtás miatt adnak rendszeresen vért, de mindenki nagyon örül annak, hogy elismerik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)