Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét belépőkkel segíti a Magyar Vöröskereszt toborzó munkáját a Gyulai Várfürdő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. március 20. 12:09
Ismét belépőkkel segíti a Magyar Vöröskereszt toborzó munkáját a Gyulai Várfürdő
Kétezer darab jegyet adtak át

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Kétezer darab belépővel segíti a Magyar Vöröskereszt véradásszervező munkáját a Gyulai Várfürdő; a jegyeket március 20-án sajtótájékoztató keretében adta át Kun Miklós ügyvezető igazgató és Görgényi Ernő gyulai polgármester Jankó Erzsébetnek, a Magyar Vöröskereszt Békés vármegyei igazgatóhelyettesének és Rus-Gal Gabriellának, a fürdővárosi vérellátó állomás vezetőjének.  

Kun Miklós emlékeztetett: a Gyulai Várfürdő mintegy tíz éve segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját, rendszeresen szerveznek véradásokat, és több ezer jeggyel támogatják a véradókat. Elmondta: legutóbb tavaly novemberben adtak át ezer belépőt a szervezet képviselőinek.

Kiemelte: a mostani támogatás értéke meghaladja a 6,5 millió forintot.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Görgényi Ernő aláhúzta: a véradás az egyik legfontosabb közügy, amelyért a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai vérellátó állomása és a Magyar Vöröskereszt is „heroikus küzdelmet folytat”. Hozzátette: ezt a küldetést mindenkinek erkölcsi kötelessége a maga eszközeivel támogatni.

Kitért arra is, hogy az önkormányzati cégek és intézmények a Magyar Vöröskereszt partnereiként helyszínt biztosítanak a munkahelyi véradások megszervezéséhez, továbbá pénzbeli jutalommal és szabadnappal fejezik ki hálájukat azoknak a dolgozóiknak, akik vért adnak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Jankó Erzsébet kifejtette: a Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezetének a Gyulai Várfürdő az egyik legnagyobb támogatója.

Közölte: 2023-ban Gyula területén több mint kétezren adtak vért, és 180 véradáson lehetett részt venni.

Aláhúzta: egyetlen véradással három ember életét menthetik meg az önkéntes véradók, akiknek a Gyulai Várfürdő támogatása révén is megköszönhetik az önzetlenségüket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)