Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén már másodjára támogatja belépőkkel az önkéntes véradókat a Gyulai Várfürdő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. november 14. 13:13
Idén már másodjára támogatja belépőkkel az önkéntes véradókat a Gyulai Várfürdő
Ezer jeggyel segítik a Magyar Vöröskereszt toborzó munkáját

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Idén második alkalommal, ezer darab belépővel segíti a Magyar Vöröskereszt véradásszervező munkáját a Gyulai Várfürdő – jelentette be Kun Miklós ügyvezető igazgató és Görgényi Ernő polgármester november 14-én sajtótájékoztatón.  

A városvezető kifejtette: igyekeznek széles körűen segítséget nyújtani a Magyar Vöröskeresztnek azzal, hogy megpróbálják véradásra ösztönözni az embereket, és tárgyias formában is köszönetet mondani azoknak, akik vért adnak.

Kiemelte: a Gyulai Várfürdő belépőkkel, a Gyulahús Kft. a saját termékeivel támogatja a véradókat hosszú évek óta.  

Hozzátette: a Békés vármegyei kórház példáját követve az elmúlt években vezették be az önkormányzati intézményeknél és cégeknél, hogy jutalmat fizetnek, és egy egész munkanapra szabadnapot adnak a vért adó dolgozóknak.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Az önkormányzat levélben kérte a gyulai magánszektor legnagyobb munkáltatóitól, hogy ugyanígy ösztönözzék munkavállalóikat véradásra; a Hunguest Hotel Erkelben már követték a példát – ismertette.

A polgármester azt is mondta: a Magyar Vöröskereszt véget nem érő küzdelmet folytat annak érdekében, hogy életeket menthessen meg, munkáját minden közszereplőnek kötelessége segíteni.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Tövisháti Zsolt, a Magyar Vöröskereszt Gyulai Területi Szervezetének vezetője aláhúzta: a Gyulai Várfürdő az egyik legnagyobb támogatójuk.

Hozzáfűzte: évente mintegy háromezer embert kell véradásra ösztönözniük, óriási segítséget jelent a fürdő támogatása a toborzásban.

Kun Miklós legutóbb márciusban adott át kétezer jegyet a területi vezetőnek és Rus-Gal Gabriellának, a gyulai vérellátó állomás vezetőjének.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)