Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erdőlátogatási korlátozást rendeltek el a vadászatok miatt Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. szeptember 20. 17:57 • Frissítve: 2023. szeptember 20. 20:52
Erdőlátogatási korlátozást rendeltek el a vadászatok miatt Gyulán
Szeptember 20. és november 15. között balesetveszélyes az érintett területeken tartózkodni a megjelölt időpontban

A vadászati idény miatt szeptember 20-tól november 15-ig erdőlátogatási korlátozást rendelt el a gyulai vadászterületén a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. – tájékoztatta a cég a lakosságot és az erdőjárókat közösségi oldalán.

Mint írták, az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény alapján elrendelt korlátozásra a vadászatok alatti fokozott balesetveszély miatt van szükség. A korlátozás időtartama délután 15 órától másnap délelőtt 10 óráig tart.

Az érintett erdőterületekről térképet tettek közzé, egyúttal azt kérték, az erdőjárók figyeljék a főbb erdei utak mentén kihelyezett figyelmeztető táblákat.

A közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy a mályvádi erdőtömb területén két vadászatra jogosult társaság gyakorolja a vadászati jogot: a 04-953550-105 kódszámú DALERD Zrt. és a 04-953560-105 kódszámú Körös Delta Vidéke Vadásztársaság, ezért egy út két oldalán különböző korlátozás lehet érvényben.

A közzétett térképen a sárga vonal a DALERD Zrt. gyulai vadászterületének a határát jelzi, a zölddel jelzett erdőterületek a DALERD Zrt. vagyonkezelésében állnak, és a cég gyulai vadászterületén találhatók. A zrt. által elrendelt korlátozások a sárga határvonalon belüli, zölddel jelzett erdőterületekre vonatkoznak.

A cég azt kérte, a 04-953560-105 kódszámú vadászterületen az erdőjárók a Körös Delta Vidéke Vadásztársaság által kihelyezett táblákat figyeljék, és a társaságot keressék.

A DALERD Zrt. arról is tájékoztatott, hogy a közelben a pósteleki és a sebesfoki erdőtömbök látogathatók.

Eseti kérés esetén Gaest Gergely gyulai erdészeti igazgatót kereshetik a lakosok a 06-30/2403-444-es telefonszámon.

A cég cikkünk megjelenése után, korábbi megkeresésünkre, arról is tájékoztatta lapunkat, hogy november 16-tól 2024. február 29-ig 14 órától másnap délelőtt 10 óráig tart majd a részleges korlátozás.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)