Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Óvatosabb léptekkel az erdőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. április 22. 11:00
Óvatosabb léptekkel az erdőben
Nem tilos az erdőben túrázni, de bizonyos szabályokat be kell tartani

Óvatosabb léptekkel az erdőben címmel részletezi közösségi oldalán a DALERD Zrt., hogy mire kell vigyáznunk, ha az erdőt járjuk. A felhívásból kiderül: sokan még mindig szemetelnek, illetve akadnak olyanok is, akik a kutyájukat engedik szabadon a fák között. Legyünk szabálykövető látogatók! Ebben segítik nekünk az erdő őrzője, közösségi oldalán leírta, hogy mit és hogyan lehet. Íme a legfontosabb szabályok listája! 

 

Fotó: DALERD Zrt.

Az erdők látogatása a hatályos kijárási korlátozás értelmében nem tiltott. A turistautak, a parkerdők, az erdei tanösvények továbbra is látogathatóak, ám a fenntartó azt kéri, a legfontosabb szabályokat az erdőben is tartsuk be.

A rendelet értelmében kirándulni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva lehet. Napközbeni kiscsoportos felügyelet alatt engedélyezett a kiskorú gyermek kísérése is – írják közösségi oldalukon, kiemelve, hogy a csoportosulás az erdőben is tilos. 

Célszerű most olyan helyen túrázni, ahová eddig esetleg nem jutottak el – teszik hozzá.

Az erdőgazdaságok honlapján, vagy a termeszetjaro.hu oldalon számos célpont közül választhatunk, de elővehetjük a polcról a papír alapú térképet, turistakalauzt is.

A DALERD Zrt. munkatársai minden természetjárótól azt kérik, ahol behajtani tilos tábla áll, vagy erdészeti sorompóval találkozunk, azt az erdei utat csak gyalog, lóval vagy kerékpárral szabad használni. Autóval, túramotorral, crossmotorral, quaddal és egyéb motoros járművel szigorúan tilos. 

Felhívják a figyelmet arra is, hogy az erdőben munkát, az utakon faanyagszállítást végezhetnek. Az erdőben található, kitermelt farakásokra felmászni tilos.

„Az erdőben nem parkoló minden szabadnak látszó terület, rét vagy tisztás! Kérjük, hogy a kijelölt, nyitva lévő parkolókat használják” – teszik hozzá közleményükben, kiemelve, hogy kutyáinkat az erdőben is csak pórázon sétáltathatjuk, a tűzgyújtás – ha nincs egyéb rendelkezésben tiltás(!) – csak az arra kijelölt helyen lehetséges. 

„Amit magunkkal hoztunk, azt vigyük is haza!” – emelik ki arra utalva, hogy szemetet semmiképpen ne hagyjunk az erdőben kirándulásaik során. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)