Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét Muzsikál az erdő a Körösök völgyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2019. szeptember 27. 19:25
Ismét Muzsikál az erdő a Körösök völgyében
A Csigakertben nyitották meg a háromnapos programsorozatot

Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára és Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Megkezdődött a háromnapos Muzsikál az erdő a Körösök völgyében, a szervezők szeptember 27–29. között koncertekkel, gyerekprogramokkal, táncházzal és túrákkal várják az érdeklődőket.

A regionális Erdők Hetéhez kapcsolódó rendezvény nyitónapján, pénteken gyerekrajzokból rendeztek kiállítást a Csigakertben.

Szabó Lajos erdőmérnök, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke köszöntőjében emlékeztetett: az idén már három térségben zajló programsorozat a Mátrában indult útjára tizenhat évvel ezelőtt. Elmondta: Gyula és Nagyvárad térségében ötödik alkalommal rendezik meg az összművészeti fesztivált, amellyel környezettudatosabb, fenntarthatóbb életvitelre szeretnék ösztönözni az embereket.

A szakember lapunknak kifejtette: a Körösök völgyében továbbra is Gyula-Városerdő az esemény központi helyszíne, idén azonban a fürdőváros közkedvelt parkjába, a Csigakertbe is szerveztek programokat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Úgy gondoltuk, hogy ezzel kedvet csinálunk a rendezvényhez, kicsalogathatjuk a gyulaiakat az erdőbe – fogalmazott.

Felhívta a figyelmet arra, hogy hétvégén a Dalerd Zrt. erdei iskolájában a látogatók szakemberek vezetésével vehetnek részt túrákon. A szombati kulturális programok közül kiemelte Kubinyi Júlia, Szokolay Dongó Balázs és Rácz Gyula lemezbemutató koncertjét, a Monarchia Szimfonikus Zenekar fellépését, valamint Palya Bea és Gerzson János koncertjét. 

Jelezte: szombaton az erdei kápolnánál megnyitják a regionális Erdők Hete rendezvénysorozatot. Az eseményen háromoldalú megállapodást ír alá Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, Spiegel Endre, a Dalerd Zrt. vezérigazgatója és a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke. Szabó Lajos közölte: az együttműködés elősegíti, hogy a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot a jövőben is megszervezhessék.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Csigakertben rendezett tárlatot Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára nyitotta meg. Elmondta: a gyermekrajzpályázat mellett irodalmi és fotópályázatot is hirdettek a Kárpát-medencében. Ezek célja, hogy minél több emberrel megszerettessék az erdőt – fűzte hozzá.

A megnyitó után Szabó Lajos és Puskás Lajos erdőmérnök, a Dalerd Zrt. oktatási igazgatója beszélt a résztvevőknek a Csigakert természeti értékeiről, történetéről.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)