Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nagy az érdeklődés a maximált árú tűzifa iránt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. szeptember 23. 13:00
Nagy az érdeklődés a maximált árú tűzifa iránt
Háztartásonként legfeljebb 10 köbméter tűzifát lehet egységes, maximált áron vásárolni

A Dél-alföldi Erdészeti Zrt. (Dalerd Zrt.) a maximált árú tűzifa iránti óriási érdeklődés miatt azt kéri, az igénylők e-mailben adják meg adataikat.

A napokban elindult a kormány által meghirdetett tűzifaprogram, melynek keretében az állami erdőgazdaságoknál háztartásonként legfeljebb 10 köbméter tűzifát lehet egységes, maximált áron vásárolni, akár részletekben is. Békés megyében a megrendelési és a befizetési hely is Gyulán van, emellett a fürdővárosban két átvételi hely is található.

A program keretében keménylombos, lágylombos és fenyőtűzifa vásárolható az egyes állami erdőgazdaságoknál az adott területre jellemző fajösszetételtől függően. A hengeres tűzifa egységes, maximált, forgalmi adót is tartalmazó ára a keménylombos fa esetében 30 ezer forint, a lágylombos fa esetében 19 ezer forint, a fenyő esetében 19 ezer forint erdei köbméterenként.

Az állami erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki. Az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni, de a Dalerd Zrt. honlapján azt kérte, a jelentkezők a nagy érdeklődésre való tekintettel inkább e-mailben adják meg nevüket, lakcímüket, telefonszámukat és igényüket.

A megrendelt tűzifa folyamatosan, az erdőgazdaság által a vásárláskor jelzett ütemezésben vehető át az átvételi pontokon. A felhasználási helyre történő szállításról a vásárlónak kell gondoskodnia.

Békés megyében a megrendelési és befizetési hely Gyulán, a Kárpát utca 4. szám alatt található (telefon: 06-66/463-511; e-mail: gyulaierdeszet@dalerd.hu).

Átvételi helyként Gyulán a Knézich utca 17., Gyula-Dénesmajorban az Állomás utca 18. számot jelölték meg. Nagygyantén az Alkotmány utca 15., Dobozon a Vésztői utca 12. szám alatt lehet átvenni a tűzifát.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)