Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kihirdették a Brillante – 2023 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny győzteseit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. május 27. 18:21
Kihirdették a Brillante – 2023 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny győzteseit
A megmérettetésre idén is három kategóriában lehetett nevezni

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kihirdették a Brillante – 2023 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny győzteseit szombaton a XXIII. Gyulai Pálinkafesztiválon.

A megmérettetésre idén is három kategóriában lehetett nevezni: bérfőzetők, magánfőzők és kereskedelmi főzdék pálinkáit várták. A versenyre 1178 minta érkezett 2023-ban, ez jelentősen túlszárnyalja a tavalyi 990 mintát. Magyarországról 1028 mintát küldtek, de Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is jelentkeztek a versenyre. A legtöbb párlat idén is szőlőből és szőlőeredetű termékekből érkezett.

Varga-Bora Tíma főszervező lapunknak elmondta: a beérkezett tételeket a zsűri 100 pontos bírálati rendszerben pontozta; vizsgálták, hogy a termék ízében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozták.

A díjátadón Bora Imre fesztiváligazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Görgényi Ernő, Gyula polgármestere szólt a megjelentekhez. Beszédében kiemelte: a gyulai a legrégebbi, folyamatosan megrendezett fesztivál, melynek a szórakoztató programok mellett színvonalas szakmai kísérőprogramokat is kínál az érdeklődőknek. Hozzátette: a rendezvény keretében szervezik meg az ország egyik legjelentősebb pálinkaversenyét, melyre évről évre egyre többen neveznek.

Lovassy György nemzetközi párlatbíró elmondta: az idén beküldött 1178 mintából 147 aranyérmes lett, továbbá 278 ezüstérmes és 315 bronzérmes minta született.

Az idei év legeredményesebb bérfőzdéjének a felsőzsolcai Mámor Pálinkaházat választották, a legeredményesebb bérfőzető a tavalyi győztes Guba Krisztián lett, a legeredményesebb magánfőző díját az Ádám és Éva érdemelte ki.

A legjobb magánfőzött párlat Székely Tamás Meteor meggypárlata lett, aki az év meggypálinkája/párlata címet is elnyerte.

A legeredményesebb kereskedelmi főzde a kosdi Lunczer Pálinkaház lett, a 2023 legjobb kereskedelmi pálinkája címet pedig a Sáppusztai Pálinkafőzde pirosvilmoskörte-pálinkája érdemelte ki.

A fődíjak mellett champion-, azaz kategóriagyőzteseket is hirdettek, továbbá arany, ezüst és bronz minősítéseket osztottak ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)