Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Brit rádiókban szól a Dirty Slippers új dala

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • KULTÚRA • 2023. február 20. 16:00
Brit rádiókban szól a Dirty Slippers új dala
Az Honest Kid című felvételt a londoni Abbey Road stúdióban rögzítették

Fotó: Dirty Slippers

Brit rádiók mutatták be a magyar poprockcsapat, a Dirty Slippers új dalát. A Honest Kid című felvételt a híres londoni Abbey Road stúdióban rögzítették.

A Dirty Slippers zenekar 2021 nyarán dolgozott a Beatles nyomán legendássá vált Abbey Road stúdióban, ahol több éves közös együttműködés után személyesen is együtt dolgoztak George Shilling producerrel, valamint Neil Dawes hangmérnökkel, aki a legutóbbi Ed Sheeran-lemezen is közreműködött – közölte a menedzsment az MTI-vel.

Az Honest Kid című szám az elmúlt napokban több angol rádióban volt hallható, illetve játsszák rotációban. A dalt elsőként a független előadókat felkaroló Unsigned Radio UK mutatta be február 6-án, két nappal később a manchesteri Hive Radio adta le a Dirty Slippers újdonságát.

Az együttes egy teljes albumot rögzített az Abbey Roadon. A Vársz valahol című lemez magyarországi kiadása vegyesen fog tartalmazni angol és magyar nyelvű dalokat – mondta korábban Lobó-Szalóky Lázár, a Dirty Slippers vezetője, frontembere az MTI-nek.

A Dirty Slippers 2009 óta dolgozik együtt a brit George Shillinggel, aki már első, az Egyesült Államokban felvett anyagukon közreműködött. Ő mások mellett az Oasis, Mike Oldfield, a Texas és Madonna lemezének producere volt. Shilling nemcsak producerként működött közre az Abbey Road-i felvételeken, hanem csellózott is.

A Dirty Slippers készülő új albumán Shilling mellett két másik producer dolgozik, aki korábban Grammy díjas dalok születésénél bábáskodott: a szintén brit Tim Palmer (Pearl Jam, U2, Tears For Fears, Mission, Tin Machine, House of Love, Cure) és az amerikai Beau Vallis (Pharell Williams, Beyoncé).

A Gyuláról indult Dirty Slippers (Lobó-Szalóky Lázár – ének, gitár; Bodrogközy Rita – ének; Tóth Zsombor – basszusgitár; Ferenczi Bettina – dob) az elmúlt tíz évben több európai turnén vett részt, itthon a Suliturné program megalkotása is a nevükhöz köthető.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)