Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai Dirty Slippers a londoni Abbey Road stúdióban dolgozott

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • KULTÚRA • 2021. augusztus 27. 15:30
A gyulai Dirty Slippers a londoni Abbey Road stúdióban dolgozott
A Vársz valahol című album várhatóan jövő év elején jelenik meg

Fotó: www.facebook.com/dirtyslippers

A világhírű londoni Abbey Road stúdióban rögzítette készülő lemeze angol nyelvű dalait a Dirty Slippers. A magyar poprock csapat George Shilling producerrel dolgozott.

A Vársz valahol című album várhatóan jövő év elején jelenik meg, a magyarországi kiadás vegyesen fog tartalmazni angol és magyar nyelvű dalokat – mondta Lobó-Szalóky Lázár, a zenekar vezetője, frontembere az MTI-nek.

A Dirty Slippers 2009 óta dolgozik együtt a brit George Shillinggel, aki már első, az Egyesült Államokban felvett anyagukon közreműködött. Ő mások mellett az Oasis, Mike Oldfield, a Texas és Madonna lemezének producere volt.

Lobó-Szalóky Lázár kitért arra, hogy a Beatles által is használt legendás londoni Abbey Road stúdióban a felvételek hangmérnöke Neil Dawes volt, aki a közelmúltban a Yesterday című film zenéjén, valamint Justin Bieber új dalán dolgozott.

– A Rendetlen gyerek című dalunk angol nyelvű változata ősszel fog megjelenni, Angliában 2022 elején jön ki. George Shilling nemcsak producerként működött közre az Abbey Road-i felvételeken, hanem csellózott is – tette hozzá a zenész.

A magyar nyelvű dalokat a zenekar a pandémia idején részben Lobó-Szalóky házi stúdiójában rögzítette, további munka fog folyni Shilling saját londoni stúdiójában.

– A magyar lemezen Kristers Hartmanis YouTube-sztár Lettországban készült dobfelvételei is hallhatóak lesznek – említette meg a zenekarvezető.

A Dirty Slippers készülő új albumán Shilling mellett két másik producer dolgozik, aki korábban Grammy-díjas dalok születésénél bábáskodott: a szintén brit Tim Palmer (Pearl Jam, U2, Tears For Fears, Mission, Tin Machine, House of Love, Cure) és az amerikai Beau Vallis (Pharell Williams, Beyoncé); utóbbival készült a Bor, szerelem, mámor című dal.

A Dirty Slippers (Lobó-Szalóky Lázár – ének, gitár; Bodrogközy Rita – ének; Tóth Zsombor – basszusgitár; Ferenczi Bettina – dob) az elmúlt tíz évben több európai turnén vett részt, itthon a Suliturné program megalkotása is a nevükhöz köthető.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)