Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Van az a pénz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterPUBLICISZTIKA • 2023. január 29. 18:00
Van az a pénz
Cristiano Ronaldo

Tóth péter

Fotó: Gyulai Hírlap

Ha csak a pénz érdekelné, akkor egy közel-keleti országban focizna, de ő még mindig a legmagasabb szinten akar teljesíteni – mondta tavaly novemberben Cristiano Ronaldo, majd egy hónappal később aláírt a szaúd-arábiai Ál-Nászr csapatához.

A portugál csillag interjúja egészen rosszul öregedett, de az addig tartó út sem volt méltó a focista karrierjéhez.

Ronaldo 2021-ben tért vissza az angol Manchester United csapatához, miután a Real Madridban mindent megnyert, amit csak lehetett, majd a Juventus gárdájában sem volt sikertelen. A luzitán labdarúgó sorra nyerte a kupákat és az egyéni címeket, számtalan rekordot döntött meg, az Angliába való visszatérésekor azonban elfelejtett valami egészen fontosat: a futball csapatjáték.

Az első szezonja a vörös ördögöknél nem alakult rosszul a gólszerzés szempontjából, de már akkor látszott, hogy sokkal jobban teljesít a csapat nélküle – ez pedig azóta a portugál válogatottban is bebizonyosodott –, 2022 nyarán több sztárklubbal is szóba hozták, amelyek a kora, a fizetési igénye vagy éppen a viselkedése miatt utasították el.

Elhíresült interjújában aztán arról beszélt, hogy a klub és az edző sem tiszteli őt, a Manchester United szerződést bontott vele, a fent említett mondat után pedig ismét beindultak a találgatások, de végül nem egy elit csapat lett a befutó a játékosért.

Az Ál-Nászr csapatában csillagászati összeget, évi 200 millió eurót kereshet – az aláírásért kapott 100 millió euró mellett –, ezzel a világ legjobban kereső focistája lett, egy korántsem erős bajnokságban.

Egy páratlan karrier páratlanul dicstelen végének lehetünk szemtanúi.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)