Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kerti túlélők a nagy szárazság idejére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. január 29. 20:16
Kerti túlélők a nagy szárazság idejére
Nem kell feladni a reményt, lehet szép kertünk a forróság ellenére is

Évről évre egyre nagyobb problémát okoz –  nemcsak Magyarországon, hanem világszerte –, hogy nyaranta (is) kevés csapadék esik, és egyre nagyobb a hőség. A szárazság köztudottan nem segíti a kertészek munkáját, de némi előrelátással megakadályozható, hogy csak a kopár kert látványával kelljen beérniük. Az Agrár magazin cikkében néhány tanácsot kapunk, hogyan legyen a viszontagságos körülmények között is szép a kert, illetve megismerhetünk pár fajtát, amely igazán jól állja a sarat, azaz jelen esetben az aszályt.

Mire érdemes figyelni?

Az egyik legfontosabb szempont, amit szem előtt kell tartani, hogy a tudatosság a kertben élő növények fennmaradását is segíti. Azaz kezdésnek az is nagy segítség lehet a szárazabb hónapokban, ha az azt megelőző időkben rendesen gondoskodtunk az igényeik kielégítéséről. Egy erősebb, jó állapotban lévő élőlény sokkal jobban bírja a megpróbáltatásokat, ez a növények esetében sincs másként.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kert adottságait is mindig figyelembe kell venni, amikor a lakóit kiválasztjuk, hiszen egy növény lehet szárazságtűrő, de nem biztos, hogy a tűző napon állva, nem megfelelő talajban is olyan jól bírja majd, mintha a számára ideális félárnyékban húzna le néhány esőmentes hónapot. Nem kell tehát feltétlenül kaktuszokkal teleültetni a kertet, ha az egyre szélsőségesebb hőséget is elviselő növényzetet szeretnénk.

Köszönjük a Mezőgazdasági magazin, a Zöld magazin, az Igazmondó, a Taxi magazin és a Videóhírek segítségét a cikk elkészültében.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)