Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több helyszínen is negatív vízrekordot mértek a Körösökön

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. július 29. 15:30
Több helyszínen is negatív vízrekordot mértek a Körösökön
A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság tájékoztatója

Forrás: facebook.com/kovizig

Több helyszínen is negatív vízrekordot mértek a Körösökön – közölték a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság hivatalos közösségi oldalán.

Mint írták, az elmúlt napokban növekvő mezőgazdasági vízkivételek és a csökkenő vízhozamok következtében az igazgatóság területén érintett folyókon több állomás esetében is új legkisebb vízszint szinteket rögzítettek.

A Sebes-Körös Körösszakál állomásánál az eddigi rekord a 2017-ben mért -209 centiméter volt, ez két nappal ezelőtt dőlt meg, amikor -212 centimétert mértek. Újiráz állomásnál tíz éves rekord dőlt meg: 2012-ben -108 centiméter volt a legkisebb vízszint, július 28-án pedig -111 centimétert mértek.

A Hármas-Körös békésszentandrási duzzasztójánál július 27-én -203 centiméter a vízszint, de a negatív rekord csupán egy napig tartott, ugyanis július 28-án már -206 centimétert mutattak a mérések.

Hozzátették: vízhozammérő csoportjaik a vízhiány elleni védekezés keretében július 5. óta napi szinten vízhozamméréséket végeznek, amelyek adatait honlapjukon, a www.kovizig.hu oldalon tesznek közzé.

Forrás: facebook.com/kovizig

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)