Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szakértelem, precizitás, emberség

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2021. szeptember 03. 18:00
Szakértelem, precizitás, emberség
Dr. Lipták Anna ügyvédet többféle polgári jogi üggyel fel lehet keresni

Az ügyvédi hivatás felelősség és szolgálat – vallja dr. Lipták Anna, aki szeptember 1-jével kezdi meg ügyvédi praxisát Gyulán. Béke sugárút 47. szám alatt található irodájában többek között családjogi, valamint örökléssel és jogi személyekkel kapcsolatos ügyekkel és ingatlanügyletek kapcsán kereshetik fel az ügyfelek, továbbá peres képviseletet, személyes és online jogi tanácsadást is vállal.

Dr. Lipták Anna Gyulán született, jelenleg is itt él a férjével és három gyermekükkel. A közgazdászdiplomával is rendelkező ügyvéd korábban a Gyulai Tankerületi Központnál és a Gyulai Polgármesteri Hivatalban dolgozott, utóbbiban az önkormányzati és kulturális osztályt, majd az igazgatási osztályt vezette.

– A jogi szakvizsga megszerzése után kamarai jogtanácsosként is elláttam feladataimat. Közben egyre erősödött bennem az érzés, hogy ügyvéd édesapám nyomdokaiba szeretnék lépni. És most eljött a pillanat – fogalmazott.

Hozzátette, a hivatalban eltöltött évek alatt megtanult értőn, empátiával fordulni az ügyfelekhez, köznapi nyelven tájékoztatni őket. Az ügyvédi munkája során is ezt az ügyfélbarát szemléletet szeretné képviselni.

A szakember hangsúlyozta: a vitás kérdések rendezésében hatalmas szerepe van a megfelelő kommunikációnak. Mivel a felek gyakran „elbeszélnek” egymás mellett, és az érzelmi érintettségük miatt könnyen elragadja őket a hév, jól jöhet egy kívülálló harmadik fél, aki objektíven áll az ügyhöz.

– Munkám során arra törekszem, hogy egy-egy vitás helyzetben egyértelmű iránymutatást adjak, segítsek kompromisszumra jutni a feleknek, hozzásegítsem őket az egyezségkötéshez – fejtette ki. Persze van, amikor nincs más út: bírósághoz kell fordulni – tette hozzá.

Mint megtudtuk, dr. Lipták Annát többféle polgári jogi üggyel fel lehet keresni. Az ingatlanügyletek kapcsán megjegyezte: ingatlanvásárlásnál még a foglaló vagy az előleg kifizetése előtt érdemes igénybe venni ügyvédi segítséget. A szakember az ingatlanok adásvételénél úgynevezett egyablakos ügyintézést vállal, amely komplex szolgáltatáscsomagot foglal magába.

Örökléssel kapcsolatban végrendelet, valamint tartási, életjáradéki, öröklési szerződés elkészítését, illetve a hagyatéki eljárásban való jogi képviseletet vállalja, jogi személyek esetén pedig a cég adatainak cégjegyzékbe történő bejegyzését vagy akár tartós megbízást.

A szakember rámutatott: a közigazgatási eljárásokban is szükség lehet jogi képviseletre, hiszen sokat jelenthet egy-egy ügyben a jogtudatos ügyféli hozzáállás.

Az ügyvéd által vállalt ügytípusok között szerepel még egyebek mellett a családjogi ügyek intézése, a fizetési meghagyásos eljárás, az ügyvédi felszólítás megfogalmazása, valamint a munkaszerződések és az egyéb munkaügyi megállapodások elkészítése.

Dr. Lipták Anna jogi tanácsadást is vállal: online és személyesen – előzetes telefonos időpont-egyeztetést követően – is kikérhetik a véleményét, tanácsát. Mint mondta, érdemes ügyvéddel konzultálnunk, ha szerződést írunk alá, vagy ha cégalapításba fogunk, de akkor is hasznos jogi tanácsot kérnünk, ha kölcsönt adunk valakinek, ha felmondunk a munkahelyünkön, vagy ha bonyolultabb hatósági eljárást kezdeményezünk.

A szakember kedden 9 és 12 óra között, csütörtökön 13 és 15 óra között tart ügyfélfogadást. Egyéb időpontban előzetes egyeztetés alapján kereshető fel.

Az ügytípusokról a www.drliptakanna.hu oldalon találhatók további részletek. Bővebb információ: +36-20/416-9500, ugyved@drliptakanna.hu.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)