Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai futó célja a válogatottság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. Sz. • SPORT • 2015. június 28. 18:00
A gyulai futó célja a válogatottság
Szabó Sándor: Célom, hogy újra bajnok legyek a magyar hegyi ob-n és a világkupán is szeretnék helytállni
____Eredeti-szabo_sandor.jpg

szabó sándor

Fotó: Nicolas Fried

Alig, hogy haza érkezett a szlovéniai világkupáról Szabó Sándor, a GYAC versenyzője, máris tovább utazott Franciaországba, ahol nagyon erős mezőnyben (világbajnok, világbajnoki 2., Európa-bajnoki 2. helyezett) a tizedik helyen ért célba.

Ezzel összesítésben nagyon jó helyen áll a világkupán, úgy, ahogyan magyarok még nem álltak. Legközelebb a Magyar Hegyifutó Országos Bajnokságon, amely szintén nagyon komoly verseny lesz, láthatjuk Kertes István tanítványát rajthoz állni. A versenyt július 19-én rendezik meg.
Ezután ismét Szlovéniában, Kamnikban, a Grintovec-hegyen kell 9,8 km alatt 1959 méter szintkülönbséget leküzdenie!

A köztes időszakban a magyar hegyifutó-kupasorozat állomásain gyűjti a pontokat, hiszen még három győzelemre lesz szüksége ahhoz, hogy megnyerje azt.

Távlati versenynek számít ezután a meghatározó versenyek között a következő világkupa szeptember 6-án, illetve szeptember 19-én a Hegyifutó Világbajnokság Wales-ben.

Az utóbbira az ob-n szeretné kvalifikálni magát, amelyet úgy érhet el, ha beverekszi magát az első háromba. Egyúttal ezzel a válogatottság is járna.

- Célom, hogy újra bajnok legyek a magyar hegyi ob-n, a világkupán is szeretnék helytállni, illetve kvalifikálni magam a hegyi vb-re, ezáltal megszerezni a válogatottságot” – nyilatkozta lapunknak Szabó Sándor.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)