Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint kilencszáz párlatot neveztek a 21. Gyulai Pálinkafesztivál versenyére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. június 04. 15:05
Több mint kilencszáz párlatot neveztek a 21. Gyulai Pálinkafesztivál versenyére
Idén szeptember 16–18. között tartják a rendezvényt

A Brillante – 2021 Pálinka- és Párlatversenyre nevezett minták érzékszervi zsűrizése

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Már zajlik a 21. Gyulai Pálinkafesztivál keretében meghirdetett Brillante – 2021 Pálinka- és Párlatversenyre nevezett minták érzékszervi zsűrizése. Idén több mint kilencszáz párlatot neveztek a megméretésre.

Adamik Anikó versenyigazgató, szakmai koordinátor lapunknak elmondta: a versenyre a tavalyinál is több, összesen 911 minta érkezett; a bérfőzetők 237, a magánfőzők 674 párlattal neveztek.

Hozzátette: a határon túlról, Romániából, Szerbiából és Szlovákiából is küldtek párlatokat. Volt, aki egy mintával regisztrált, de olyan is akadt, aki csaknem félszázfajta párlattal indult a megméretésen.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A versenyigazgatótól megtudtuk, idén szőlőpárlatból küldtek a legtöbbet, de szilvából és vadon termő, illetve erdei gyümölcsből készült párlatokból is szép számmal érkezett a versenyre.

Mint ismertette, a 22 tagú szakmai zsűri a minta tisztasága és karaktere mellett a szájérzetet és az összbenyomást is pontozza.

A versenyen keresik a legjobb bérfőzetett és magánfőzött párlatot, valamint a legeredményesebb magánfőzőt, bérfőzetőt és bérfőzdét. A korábbi évekhez hasonlóan a fődíjak mellett champion, azaz kategóriagyőzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak ki. A zsűri emellett a legvadabb párlatot, az év szőlőpárlatát és a legjobb Békés megyei párlatot is díjazza.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Varga-Bora Tímea főszervező elmondta: a 21. Gyulai Pálinkafesztivált szeptember 16–18. között tartják a várkertben, a verseny eredményhirdetése pedig szeptember 17-én lesz.

Kiemelte: a rendezvényen élő koncertekkel, vezetett pálinkakóstolókkal, gasztronómiai programokkal várják az érdeklődőket, és egy különleges attrakcióval is készülnek, amelynek a gyulai vár lesz a helyszíne.

Jelezte: az eseményt a hatályos jogszabályok szerint lehet majd látogatni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)