Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Már készülnek a nyitásra a gyulai teraszok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. április 22. 13:40 • Frissítve: 2021. április 23. 13:05
Már készülnek a nyitásra a gyulai teraszok
Utánajártunk, mivel várják a vendégeket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Ha a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, nyithatnak a teraszok – ígérte április közepén Orbán Viktor miniszterelnök. Mivel közeledik a szám, felkerestük néhány gyulai teraszos vendéglátóhely üzemeltetőjét.  

A Marcos étterem tulajdonosa, Balogh Márk elmondta: amint lehet nyitnak, ám egyelőre az teraszengedélyre várnak, így náluk ez a hétvége biztosan kimarad. Előreláthatóan jövő hét pénteken nyit a teraszuk, 13 asztallal.  

 A Mexicali Burrito Bár előtt is lesz kerthelyiség, jóval több asztallal, mint tavaly – tudtuk meg Vágréti György tulajdonostól.  

– Ugrásra készen állunk, új kerti bútorokat vettünk, a tavalyi négyhez képest 12 asztalunk lesz. Új ételeink között lesznek saláták, és a népszerű almás-fahéjas chimichangát is megkóstolhatják majd vendégeink.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Sörpatikában megtudtuk, munkatársaik egész héten takarítottak, és amint lehet, kinyit a gyulai szórakozóhely terasza és fedett terasza. 

– Készen állunk a nyitásra, a zárás ideje alatt festés volt az üzletben, és több apró javítási munkát is elvégeztettünk. Az áru megérkezett, így már csak a bejelentést várjuk – mondta lapunknak Budai János üzletvezető.  

A Komló terasza is napokon belül nyithat, Szász Bence, a hotel igazgatója elmondta, grillterasszal várják a vendégeket. 

– Sztékkülönlegességek, kézműves hamburger, street food és nemzetköz fogások is elérhetők lesznek ételkínálatunkban – mondta, hozzátéve, hogy a belső tér is bővül: a szálloda épületében található üzlet helyén új asztalok lesznek, és pluszgalériát, illetve ülőhelyeket alakítanak ki. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Sörterasz by Corner képviseletében Deák Kata marketingvezető elárulta: frissensültekkel, pizzával, valamint kézműves hamburgerekkel és kézműves sörökkel várják a hozzájuk érkezőket teraszukon. A sarkadi úti üzletük is a nyitásra készül nyolc asztallal. 

A Manuel Caféban Boldog Barbara elárulta: amint lehet, ők is kinyitnak, jelenleg gőzerővel folyik a takarítás és az árubeszerzés.

– Felszerelkeztünk mindennel, 10 asztalunk lesz a kültéren. Úgy látom, igény most nem is a különleges italokra van, hanem arra, hogy az emberek végre kiülhessenek a barátaikkal, a családtagjaikkal egy-egy napfényes teraszra. Mi is várjuk a  vendégeket, ahogy eddig, a hagyományos kínálat mellett koktélokkal és kávékülönlegességekkel is készülünk – részletezte. 

A Géza Konyhája kibővítve nyitja meg teraszát – tudtuk meg Annus Géza tulajdonostól.

– Kibővülünk az Élővíz-csatorna tetején egy stéggel, és egy kikötőnk is lesz. Mindezeken túl mostantól négyszemélyes, stabil túrakenukkal is várjuk a vendégeket az ételek és italok mellett – mondta. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Készen állnak a nyitásra a Kézműves és a Százéves cukrászdában is, ahol egymástól kissé távolabb tolt asztalokkal, maszkban várják majd a vendégeket – árulta el lapunknak Balogh László tulajdonos, üzemeltető. 

Miklós Kálmán, a gyulai Bols Café tulajdonosa lapunknak elmondta: bár még sok kérdés övezi a nyitás pontos szabályait, amint lehetséges, kinyit 40 fős teraszuk.

– A pincéreken biztosan lesz maszk, ami a vendégek számára jelen állás szerint nem lesz kötelező – mondta a tulajdonos, aki a többi kollégájához hasonlóan folyamatosan figyeli a beoltottak számát, és hallgatja a híreket. 

A Bodoky kávéműhely szintén kinyit szombaton. Gál Anett-től megtudtuk, a kávékülönlegességek, a kézműves sörök és a minőségi borok mellett akciókkal is készülnek. Hozzátette: árat nem emeltek, és nem is tervezik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)