Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény pert nyert Mikóné Hirth Beáta ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. április 23. 12:20
A Gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény pert nyert Mikóné Hirth Beáta ellen
A momentumos politikus kampánytevékenységet folytatott egykori munkahelyén

Gyula Város Önkormányzatának egészségügyi alapellátási intézménye első és másodfokon is megnyerte a Mikóné Hirth Beáta, a Momentum Mozgalom politikusa által indított munkaügyi pert – mondta el április 23-i sajtótájékoztatóján Görgényi Ernő polgármester.

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő kifejtette: első fokon a Gyulai Törvényszék, másodfokon a Szegedi Ítélőtábla állapította meg, hogy az önkormányzati intézmény jogszerűen járt el, amikor felmentette a munkavégzés alól Mikóné Hirth Beátát, aki több törvényt, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara etikai kódexének több pontját is megsértette.

A városvezető kiemelte: a bíróságon bebizonyosodott, hogy Mikóné egészségügyi szakdolgozóként a munkahelyén – amely egy háziorvosi rendelő volt – szándékosan és folyamatosan politikai kampánytevékenységet folytatott a 2019-es önkormányzati választások előtt.

– Munkahelyen, de főleg egy orvosi rendelőben egyértelműen tilos politikai kampányt folytatni – mondta a polgármester, majd hozzátette: Mikóné a férje, Mikó János érdekében kampányolt, aki Márki-Zay Péter politikai szervezetének színeiben, Galbács Mihállyal együtt indult képviselőjelöltként 2019-ben a választásokon.

Amikor az egészségügyi alapellátási intézmény vezetője tudomást szerzett a politikai kampányról, rendkívüli felmentéssel megszüntette Mikóné Hirth Beáta közalkalmazotti jogviszonyát. Mikóné ezt követően politikai üldözés áldozatának próbálta beállítani magát, akit a politikai véleménye miatt rúgtak ki. A jogerős bírói ítéletből kiderül, hogy ez nem igaz, az viszont egyértelmű, hogy a momentumos politikus törvényt szegett, és vétett az etikai kódex ellen, ezt fotók és tanúvallomások bizonyítják, mindezek ellenére a bíróságon tagadta tetteit, cselekedeteiért nem vállalt felelősséget. A bíróság megállapította, hogy Mikóné a háziorvosi rendelőben osztogatta férje szórólapját, azokat az átadásra előkészített vényekhez csatolta.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő emlékeztetett, a rendszerváltozáshoz vezető politikai folyamat egyik meghatározó állomása volt az 1989-es, közismert nevén „négyigenes” népszavazás, amelynek egyik kérdése ez volt: „Kivonuljanak-e a pártszervek a munkahelyekről?” A választók 95 százaléka felelt igennel, ez a demokrácia egyik alapja, többek között ezt sértette meg Mikóné Hirth Beáta.

– Jellemző a magyarországi ellenzék jelenlegi morális állapotára, hogy Mikóné Hirth Beáta a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje lehet. Szerintem az ellenzéki választópolgárok ennél többet, sokkal többet érdemelnének – fogalmazott a polgármester.

Lapunk kérdésére a városvezető hozzátette: az alapellátási intézmény vezetője és az intézményt képviselő ügyvéd, Varga István megvizsgálják, hogy az intézmény jó hírnevének megsértése miatt érdemes-e pert indítani a momentumos politikus ellen.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)