Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Toplistás a gyulai Százéves cukrászda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. június 12. 09:52
Toplistás a gyulai Százéves cukrászda
A 2024-es Dining Guide Top100 Étteremkalauz listájára került fel

Második helyen szerepel a 2024-es Dining Guide Top100 Étteremkalauz hazai cukrászdákat rangsoroló tízes listáján a gyulai Százéves cukrászda.

A turizmusonline.hu oldalon közzétett listából kiderül, első helyen az óbudai Málna The Pastry Shop végzett. A másodiknak választott gyulai Százéves az Auguszt cukrászdát, a Bergmann cukrászdát, a Chouchou-t, az Egy csipet tortát, a Kollázs Brasserie & Bart, a Gerbeaud cukrászdát, a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászdát és The Ritz-Carltont előzte meg.

A gyulai cukrászdát tavaly újították fel a Gyula város komplex turisztikai fejlesztése című projekt keretében, a Terület-és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) forrásaiból, melyet a gyulai önkormányzat saját forrással is kiegészített.

A Százéves korát tekintve a Dél-Alföld legértékesebb emeletes polgárháza, melynek homlokzattagozódása száz százalékig megmaradt. Az épület az 1801-es gyulai tűzvész után épült, az 1803-as nyitás után földszintjén keleti csemege- és édességüzlet működött. 1840-ben Salis András cukrászmester nyitotta meg a cukrászdát, amely azóta folyamatosan működik az eredeti berendezésekkel. 1854-ben Reinhardt József vette át az üzletet, később róla nevezték el a cukrászdát.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)