Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A családon belüli erőszak a témája a gyulai Mentorház előadás-sorozatának

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. február 24. 16:00
A családon belüli erőszak a témája a gyulai Mentorház előadás-sorozatának
Az intézmény a jövőben anonim online tanácsadást is szervez

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Családon belüli erőszak és hatásai címmel szerveztek online előadás-sorozatot a gyulai Mentorházban, a gyulai önkormányzat és konzorciumi partnerei által elnyert, Humánszolgáltatások fejlesztése a kelet-békési térségben elnevezésű pályázat keretében.

Kökény Bea szakmai koordinátor lapunknak elmondta: Szilárdi Réka, a szegedi egyetem professzora eddig négy előadást tartott. A programokon a jelzőrendszer tagjai, azaz háziorvosok, a rendőrség, a gyámhivatal és a családsegítő központ munkatársai, valamint az oktatási-nevelési intézményekben dolgozók, a nem gyerekvédelemben dolgozó szociális szakemberek és civilek vettek részt. 

– Ez egy nagyon fontos téma, hiszen a világjárvány bezártsággal járó időszakában sokszor még inkább rejtve maradnak a családon belüli problémák. Egyelőre azt sem tudni, mit hoz felszínre a pandémia, erre is érdemes felkészülnie a családoknak és a szakembereknek – fogalmazott  a szakmai koordinátor.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hozzátette: a szorosan értelmezett bántalmazás mellett akár a magány, az érzelmi elhanyagoltság érzése is problémát jelenthet. Egy ilyen speciális helyzetben akár a korábbiaktól eltérő megküzdési módokra is szükség lehet, ezért a most elérhető csoportos tanácsadást követően a jövőben anonim online tanácsadást is tartanak. 

Az online előadásokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet. A témához kapcsolódó anonim egyéni tanácsadás a következő oldalon érhető el: www.preventivtanacs.hu. A programsorozatról a Béke sugárúti Mentorházban (5700 Gyula, Béke sugárút 41.) vagy a +36-66/886-256-os telefonszámon lehet érdeklődni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)