Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az anyatejes táplálás világnapját ünnepelték

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. szeptember 15. 12:50
Az anyatejes táplálás világnapját ünnepelték
Idén szűk körű rendezvényt tartottak a Mentorházban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Szűk körű rendezvényt szerveztek idén az anyatejes táplálás világnapja alkalmából Gyulán. A Mentorházba tíz kismamát és gyermekeiket várták szeptember 15-én.

Ködmön Zsolt, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője lapunknak kiemelte: fontosnak tartották, hogy a világjárvány okozta korlátozások ellenére is megtartsák az eseményt valamilyen formában. 

Elmondta: a világnapot 1992 óta ünneplik augusztus elsején, Gyulán azonban minden évben szeptemberben tartják az ahhoz kapcsolódó rendezvényt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Ezeken az alkalmakon szeretnénk megköszönni a helyi édesanyáknak, hogy anyatejjel táplálják a gyermeküket, egyúttal szeretnénk felhívni a figyelmet ennek fontosságára – fejtette ki. 

Az intézményvezető köszöntőjében hangsúlyozta: az anyatejes táplálás szerepet játszik abban, hogy az asztma és egyes autoimmun betegségek ne alakulhassanak ki.

– Háromgyermekes édesapaként a felségem oldalán megtapasztalhattam, hogy a szoptatás időszaka nem mindig könnyű, azok számára sem feltétlenül, aki már több gyermeket anyatejjel tápláltak. A hasonló helyzetekben akkor járhatunk sikerrel, ha olyan cél lebeg a szemünk előtt, ami igazán fontos: gyermekeink egészsége és fejlődése – fogalmazott. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)