Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Suliindító buli helyett adományosztást tartottak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. augusztus 31. 11:00
Suliindító buli helyett adományosztást tartottak Gyulán
Több mint hetven csomagot osztottak szét a szervezők

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A koronavírus-világjárvány miatt a hagyományos fürdővárosi Suliindító buli helyett idén adományosztást tartottak Gyulán. A Vegyél eggyel többet! akció célja, hogy füzetcsomagokkal, táskákkal és más, szükséges eszközökkel segítsen a rászoruló családoknak az iskolakezdésben.

Az adományokat augusztus 31-én osztották ki a gyulai Mentorházban. Beke Szilvia, a szervező Regionális Wellness Egyesület elnöke a helyszínen elmondta: nem szerették volna, ha az esemény a koronavírus-járvány miatt elmarad, ezért döntöttek a kisebb létszámú adományozás mellett. 

– A Suliindító bulit negyedik alkalommal rendeztük volna meg. A helyette szervezett Vegyél eggyel többet! akció is sikeres volt, összesen 71 csomagot sikerült összeállítani – fejtette ki lapunknak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Elmondta: számos támogató állt melléjük: a Gál Ferenc Egyetem, a Mentorház, és a helyi családsegítőben is sokat segítettek a csomagok összeállításában, a kiértesítésben. 

– 42 család érkezett az adományosztás helyszínére, a megmaradó csomagokat a kistérségben osztjuk ki olyanoknak, akiknek szükségük van füzetekre, táskákra és más iskolai eszközökre – tette hozzá. 

Krista-Parászka Ágnes közösségfejlesztő médiamenedzser, az eseménynek otthont adó helyszín munkatársa hozzátette: intézményük főként azokat a családokat segíti, ahol a szülők kiszorultak a munkaerőpiacról, és nehéz élethelyzetben vannak. A dolgozók többek között segítenek a munkaerőpiacra való visszailleszkedésben, és ingyenes szűrővizsgálatokat is szerveznek azoknak, akik anyagi okok miatt nem jutnak el azokra. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)