Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ingyenes tanácsadásra várja a szülőket Adbul doktor a gyulai Mentorházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. december 04. 16:45
Ingyenes tanácsadásra várja a szülőket Adbul doktor a gyulai Mentorházban
Eddig a lázcsillapításról kérdezték a legtöbben a szakembert

 

Fotó: Mentorház

Ingyenes tanácsadásra várja a szülőket és a nagyszülőket Abdulrahman Abdulrab Mohamed doktor a gyulai Mentorházban, a gyulai önkormányzat és konzorciumi partnerei által elnyert, Humánszolgáltatások fejlesztése a kelet-békési térségben elnevezésű pályázatból megvalósuló programsorozat keretében.

Mint megtudtuk, a csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus főorvos Gyulán kívül Eleken, Kétegyházán, Lőkösházán és Dobozon tart ingyenes előadásokat és tanácsadást. A Mini Akadémia – Szülők iskolája elnevezésű programsorozatra a csecsemő- és bölcsődéskorú, valamint az óvodáskorú gyermekek szüleit, nagyszüleit várják.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed az előadásokon többek között alapszintű az csecsemő-újraélesztésről, az elsősegélynyújtásról, a korszerű lázcsillapításról, a légúti megbetegedések otthoni kezeléséről, az álladó gyógyszerek közintézményben történő adagolásáról, valamint a nyári szezonális betegségekről és veszélyekről beszél. 

Emellett az egyéni tanácsadásokon lehetőség nyílik arra, hogy a szülők, a nagyszülők vagy a gyerekekkel foglalkozó pedagógusok egyéni kérdéseket tegyenek fel a főorvosnak.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed kérdésünkre elmondta: a tanácsadásokon a legnépszerűbb téma a lázcsillapítás, ami a téli betegségek legtöbbjénél felmerül problémaként. 

– Nem kell minden esetben kúpot vagy combba injekciót adni, a gyerekbarát lázcsillapítást kell előtérbe helyezni. Maga a lázcsillapítás sem minden esetben kötelező, hiszen ha a gyerek jól érzi magát, akkor nem biztos, hogy erre szükség van – javasolta a doktor. Hozzátette: akkor kell bevinni a kórházba a babát, ha több mint három napon át lázas, ha kiütések jelennek meg rajta, amelyek nyomásra nem tűnek el, vagy ha megváltozik a viselkedése.

Az egyik tanácsadáson megjelent édesanya, Török Zsófia kérdésünkre elmondta: őt a gyógyteák adagolása érdekelte, amivel kapcsolatban megnyugtató választ kapott. A főorvostól megtudta, a csipkebogyó- és a kamillatea nem ártalmas a gyerekeknek, nem csak a vitamin-, de a folyadékpótlásban is segítenek.

Az egyéni tanácsadás lehetősége még több héten keresztül elérhető a Béke sugárúti 41. szám alatti Mentorházban személyesen vagy online. Bejelentkezni előzetesen a Mentorházban vagy a +36-66/886-256-os telefonszámon lehet. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)