Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ingyenes mentori szolgáltatással segítenek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. december 02. 16:27
Ingyenes mentori szolgáltatással segítenek
Azokat várják a Mentorházba, akik nehéz élethelyzetbe kerültek

 

Fotó: Mentorház

Az idén megnyitott Béke sugárúti Mentorház munkatársai azoknak a nehéz élethelyzetbe került lakosoknak nyújtanak segítséget információkkal és tanácsadással, akik számára gondot okoz a munkakeresés vagy a munkahely megtartása, a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése. 

Kökény Beáta koordinátor lapunknak elmondta: a program a gyulai önkormányzat és konzorciumi partnerei által elnyert, Humánszolgáltatások fejlesztése a kelet-békési térségben elnevezésű pályázat keretében valósul meg. 

Mint megtudtuk, a projekt egyik kiemelt célja a hátrányos helyzetű vagy nehéz élethelyzetbe került lakosok munkaerőpiaci lehetőségeinek javítása. Az ingyenes mentori szolgáltatáshoz többek között a munkaerőpiaci kompetenciát fejlesztő és egészségprevenciós programok is kapcsolódnak.

– Két éve tart a program. Gyula koordinálásával Eleken, Kétegyházán, Lőkösházán és Dobozon várjuk mindazokat, akik nehéz élethelyzetbe kerültek, és gyakorlati segítségre van szükségük elsősorban a munkakeresés vagy a munkahelymegtartás terén. Akár az önéletrajzírásban, apróbb ügyek intézésében és egészségprevenciós kérdésekben is segítséget tudunk nyújtani – emelte ki a szakember. Hozzátette: Gyulán a Mentorházban várják az érdeklődőket.  

Hangsúlyozta: jelenleg az öt településen mintegy hétszázan veszik igénybe a támogató tevékenységüket. A mentoráltakat tizenegy mentor és öt esetmenedzser segíti. 

Az egyik mentorált, Katalin elmondta: a program révén először közmunkásként kapott munkát, majd teljes foglalkoztatásban kezdett dolgozni, és jelenleg is képzi magát. 

– Későbbi mentoromtól, Serfőzőné Baracsi Mártától hallottam a lehetőségről, amelyről csak pozitívan tudok nyilatkozni. Részt vehettem a munkakeresést segítő fejlesztéseken, és olyan szűrésekre is el tudtam jutni, amelyekre nem egyszerű manapság. A mentorom segített az önéletrajz megírásában, a munkakeresésben, és a munkába állás óta is ellát tanácsokkal – fejtette ki.

A mentori szolgáltatásról a Béke sugárút 41. szám alatti Mentorházban vagy a +36-66/886-256-os telefonszámon lehet érdeklődni. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)