Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kórházban rendelő nőgyógyászok még nem tudják, mikor fogadhatnak újra pácienseket, a többiek lassan újra rendelnek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. április 30. 15:00
A kórházban rendelő nőgyógyászok még nem tudják, mikor fogadhatnak újra pácienseket, a többiek lassan újra rendelnek
Akad olyan szakember is, aki abba sem hagyta a rendelést

Ahogy korábban hírt adtunk róla, újra várja pácienseit a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központ, és május második hetétől a Sybilla Magánorvosi Rendelő és Hallókészülék Stúdió, valamint néhány héten belül, legkésőbb június elejétől a Coronella Orvosi Centrum doktorai is fogadnak pácienseket.

Több gyulai nőgyógyászt is megkérdeztünk azzal kapcsolatban, hogy szüneteltették-e a rendelést, és ha igen, akkor mire számítanak, vajon mikor indulhatnak újra a rendelések.

Dr. Párducz László szülész-nőgyógyász osztályvezető főorvos, gyermeknőgyógyász szakorvos azt mondja: a kórházban rendelők, ahogy ő is, türelmesen várnak az intézmény engedélyére. 

– Egyelőre mi sem tudunk semmit, abban bízunk, hogy olyan gyorsan elvonul a járvány, amilyen gyorsan jött – fűzte hozzá a doktor. 

Dr. Paulik Tibor szülész-nőgyógyász főorvos kifejtette: ő is szünetelteti a magánrendelését a kórházban, de amint lehetséges lesz, nála is újraindulnak a rendelések.  

Dr. Jurdi Imad osztályvezető-helyettes, szülész-nőgyógyász főorvos elárulta: szüneteltette a rendelést, de május elejétől, fokozott óvatossággal, újra várja a pácienseket. 

– Fontos az elővigyázatosság, például az, hogy mindenki időben érkezzen, hogy a váróban ne legyenek sokan. Úgy hat hetet szüneteltem, de ahogy a közösségi oldalamon is látható, lassan újrakezdem a rendelést. Arra kérem a pácienseket, hogy köhögéssel, felső légúti panaszokkal és lázzal ne jelentkezzenek be, és az is fontos, hogy egy kísérőnél több ne legyen a rendelőben – részletezte Jurdi Imad

Dr. Rákos Márta szülész-nőgyógyász főorvos, klinikai genetikus szakorvos elárulta: nem szüneteltette a magánrendeléseket, ám fokozott óvintézkedéseket vezetett be. 

– Több idő telt el két páciens érkezése között, emellett mellett maszk, kesztyű viselése is ajánlott a világjárvány idején. Elmondható, hogy szinte csak azok jöttek, akiknek igazán fontos volt, jellemzően várandós nők, rákszűréseket ebben az időszakban nem végeztünk – mondta el a doktornő, akihez egy háztartásban élők mehetnek együtt, hiszen a váróteremben ebben az időszakban nem találkoznak másokkal.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)