Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Reprezentatív mérést végeznek az ország átfertőzöttségéről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2020. április 30. 14:30
Reprezentatív mérést végeznek az ország átfertőzöttségéről
Ez területi lebontásban is megmutatja majd, hol tart jelenleg a vírus terjedése

Továbbra is szükség van arra, hogy a lakosság fegyelmezetten betartsa a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket, mert ez a garanciája annak, hogy a vírus terjedése lassuljon – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kovács Zoltán azt mondta, hogy hétfőtől új szabályozások lépnek életbe a vidéki Magyarországon, Budapesten és környékén azonban továbbra is az eddigiek maradnak hatályosak.

Vidéken lehetőség van a szolgáltatások újraindítására, az üzletek nyitva tartásának meghosszabbítására, a 65 év felettiekre vonatkozó intézkedések viszont továbbra is érvényben maradnak. Budapestet és környékét azért kell külön kezelni, mert ott van a legtöbb fertőzött és a legtöbb haláleset is – magyarázta.

Hozzátette: a hétvégén a településvezetők ismét jogosultságot kapnak arra, hogy szigorúbb intézkedéseket vezessenek be.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a klinikai központokkal összefogva egy reprezentatív mérést végeznek az ország átfertőzöttségéről. Ez területi lebontásban is megmutatja majd, hol tart jelenleg a vírus terjedése. A tesztelés azonban továbbra sem állítja meg a vírus terjedését – hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)