Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Minősített könyvtár címre pályázik a gyulai bibliotéka

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. április 02. 17:00
Minősített könyvtár címre pályázik a gyulai bibliotéka
A városi könyvtár munkatársai jelenleg otthonról dolgoznak

A Mogyoróssy János Városi Könyvtár dolgozói is otthonról látják el feladataikat a koronavírus-járvány miatt – tudtuk meg Dézsi Jánostól, a bibliotéka igazgatójától, aki azt is elmondta, hogy Minősített könyvtár címre pályázik az intézmény.

Dézsi János elmondta, hogy augusztusban szoktak nagyobb volumenű takarítást és karbantartást végezni a könyvtár épületében. Ez rendkívül időigényes munka, így ennek a folyamatait most előre hozták, a mai napon már elkezdődött a több kilométernyi polcrendszer takarítása.

A bibliotéka igazgatójától megtudtuk, hogy már a könyvtár dolgozói is otthonról látják el a feladataikat, az épületben csak egy ügyeletes könyvtáros tartózkodik. A dolgozók egy részének biztosítottak laptopot, amelyeken megtalálható a megfelelő szoftver ahhoz, hogy otthonról is elvégezhessék az adatfelviteli munkálatokat, így folyamatos a folyóiratok, napilapok cikkadatainak rögzítése.

Hozzátette: zajlik a tanulmánykötetek, szakkönyvek analitikai feldolgozása is, valamint a jelenlegi állomány selejtezése is.

Dézsi Jánostól megtudtuk azt is, hogy a gyulai bibliotéka Minősített könyvtár címre fog pályázni, amelynek célja, hogy elismerje azokat az intézményeket, amelyek évek óta magas színvonalú munkát végeznek a könyvtárhasználók érdekében, valamint bevezették és sikerrel alkalmazzák a minőségmenedzsment eszközrendszerét.

A pályázat benyújtásának határideje április 22-e, ha pozitívan bírálják el, akkor a Mogyoróssy János Városi Könyvtár öt évig viselheti a Minősített könyvtár címet, és pénzjutalomban is részesül.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)