Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szabó Jenő, az Otthon Lakásszövetkezet elnöke lapít

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPJ–TP • HÍREK • 2020. február 17. 18:59
Szabó Jenő, az Otthon Lakásszövetkezet elnöke lapít
Csige Gábor jegyzője ma délután a helyszínen tájékozódott, és segítséget ígért a Paradicsomiaknak

A Gyulai Hírlap szombaton írt a Paradicsomban zajló történésekről. Beszámoltunk arról is, hogy a kétségbeesett lakástulajdonosok közül néhányan Paradicsomi állapotok címmel nyilvános Facebook-oldalt hoztak létre. Az oldalt tartalma folyamatosan frissül, egyre több információ lát napvilágot. A felújításokat ma, február 17-én délután Csige Gábor, Gyula város jegyzője is megtekintette a közterület-felügyelettel, valamint az építésügyi, az igazgatási és a műszaki osztály munkatársaival. A Paradicsomi állapotok Facebook-csoport néhány órával ezelőtt azt írta, hogy ma este 8 órakor rendkívüli bejelentést tesznek az üggyel kapcsolatosan. A Gyulai Hírlap ma megpróbálta telefonon elérni Szabó Jenőt, az Otthon Lakásszövetkezet elnökét. Minden próbálkozásunk sikertelen volt, minden alkalommal hangpostájára irányította át hívásunkat az elnök, aki fél a nyilvánosság elé lépni. Az Otthon Lakásszövetkezet összes tisztségviselője lapít, és olyan is akad, aki az említett Facebook-csoportban fenyegető kommenteket ír. A Gyulai Hírlap továbbra is szeretne választ kapni a lakók kérdéseire. Szeretnénk megtudni, hogy a civilben építész elnök vajon elégedett-e a kivitelezés minőségével. Az Otthon Lakásszövetkezet irányításával zajló 1 milliárdos beruházásnak nincs műszaki ellenőre. A lakástulajdonosok, akik végeredményben fizetik a „cechet”, a mai napig nem ismerik a kivitelezés és a pénzügyek pontos és részletes dokumentációit. 

jegyző a paradicsomban ma délután. A felvételt a paradicsomi állapotok facebook-csoport készítette

 

A felújításokat február 17-én Csige Gábor jegyző is megtekintette, aki a közterület-felügyelettel, valamint a polgármesteri hivatal építésügyi, az igazgatási és a műszaki osztályának munkatársaival érkezett a helyszínre.

Mint megtudtuk, már hónapokkal ezelőtt is kaptak jelzéseket a kivitelezés hibáiról. A legnagyobb probléma azonban az, hogy nem építési engedélyköteles a Paradicsomban zajló felújítás. Ezért az építéshatóság nem felügyelhette a munkálatok kezdetét és menetét. A lakásszövetkezet feladata lenne, hogy ellenőriztesse a kivitelezést, és a felmerülő hibákat számon kérje a kivitelezőtől.

A jegyző emlékeztetett, hogy január 6-án telt házas lakossági fórumot tartottak, ahol számtalan probléma vetődött fel a tulajdonosok részéről. A jegyző akkor is elmondta aggályait, amelyek közül a legnagyobb az, hogy a beruházásnak nincs műszaki felelőse a lakásszövetkezet részéről. A műszaki tartalom és a költségek sem voltak megfelelően leegyeztetve a lakókkal – mondta.

Hozzátette: a felújítás a város vezetése számára is fontos, hiszen egy komplett lakótömb újulhatna meg, de nem mindegy, hogy milyen áron. Mint mondta, a lakásszövetkezettel már több probléma adódott a múltban is – például, amikor a szövetkezet előző vezetése kiürítette a kasszát. Ezeknek a mai napig nyögik a terheit a lakosok.

Csige Gábor hangsúlyozta: nem biztos, hogy minden felvetett problémával kapcsolatban van hatásköre az önkormányzatnak, de a beruházás megtekintése után jelezni fogják az Otthon Lakásszövetkezetnek a tapasztalatokat, valamint egyéb hatóságokhoz fordulnak, ha olyan hibát tapasztalnak, amely vagyoni hátrányt jelentene, esetleg az ott lakók életét veszélyeztetné.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)