Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egyre nagyobb a felháborodás Paradicsomban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPJHÍREK • 2020. február 15. 10:30
Egyre nagyobb a felháborodás Paradicsomban
1 milliárdos beruházás, műszaki ellenőr nincs, az Otthon Lakásszövetkezet lapít

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Gyulán a Paradicsomban egyáltalán nincsenek paradicsomi állapotok. A fürdőváros egyik kedvelt tömbházas lakóövezetében nagyon régóta várt beruházás kezdődött meg tavaly májusban. Az elhúzódó kivitelezési munka minőségével kapcsolatosan azonban egyre nagyobb a felháborodás a lakástulajdonosok körében. Nem túlzás azt mondani, hogy a helyzet mára pattanásig feszült, amennyiben nem lesz megnyugtató elmozdulás az ügyben, biztosan nem lesz jó vége ennek a történetnek. A kétségbeesett lakástulajdonosok közül néhányan Paradicsomi állapotok címmel nyilvános Facebook-oldalt hoztak létre. Megdöbbentő mindaz, ami ott látható és olvasható. A Gyulai Hírlap hétfőn megkeresi Szabó Jenőt, az Otthon Lakásszövetkezet elnökét. Szeretnénk választ kapni a lakók kérdéseire. Szeretnénk megtudni, hogy a civilben építész elnök vajon elégedett-e a kivitelezés minőségével. Néhány hatóságot is megkeresünk, szeretnénk megtudni, hogy valóban normális-e az, ami a Paradicsomban az Otthon Lakásszövetkezet irányításával zajlik.

a paradicsomi állapotok facebook-csoport felvétele

 

A kivitelezés gesztora  és megrendelője az Otthon Lakásszövetkezet. A szövetkezet tisztségviselői érzékelhetően nem kezelik jól a kialakult helyzetet. A lakástulajdonosokat vélhetően nem tájékoztatják, nem segítik, nem igyekeznek megnyugtatni őket. A lakók elmondása szerint megfélemlítéssel és fenyegetőzéssel találják szembe magukat, amikor szóvá teszik a problémákat, a kivitelezés súlyos hiányosságait, az elmaradásokat.

A Gyulai Hírlap többször foglalkozott már a paradicsomi ügyekkel. A sajtó munkatársaival hasonlóan járnak el az Otthon Lakásszövetkezetnél, nem szívesen nyilatkoznak belső ügyeikről.

A Gyulai Hírlap megírta, hogy az önkormányzat is bekapcsolódott a történetbe. Az elkeseredett lakosok a városrész önkormányzati képviselőjéhez fordultak. Lakossági fórumot is tartottak január 6-án a Paradicsomi lakótelep lakóközösségének az épületeket érintő felújításokról. A fórumra a lakótelep elhúzódó felújítása, valamint a nem megfelelő tájékoztatás és kivitelezés miatt volt szükség.

Kiss Tamásné sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a felújítások elindultak, de a lakók sem az ütemmel, sem a kivitelezés minőségével nincsenek megelégedve. Az épületeket 2019 májusában állványozták fel, de erről sem tájékoztatták időben a tömbökben lakókat.

Alt Norbert alpolgármester rámutatott: a lakótelep felújítását az Otthon Lakásszövetkezet végzi, az önkormányzatnak nincs köze hozzá, az ott lakók viszont hozzájuk fordultak segítségéért, ráadásul többször éltek panasszal, mint egy átlagos felújítás során az megszokott.

A Gyulai Hírlap hétfőn megkeresi Szabó Jenőt, az Otthon Lakásszövetkezet elnökét. Szeretnénk választ kapni a lakók kérdéseire. Szeretnénk megtudni, hogy a civilben építész elnök vajon elégedett-e a kivitelezés minőségével. Néhány hatóságot is megkeresünk, szeretnénk megtudni, hogy normális-e az, ami a Paradicsomban az Otthon Lakásszövetkezet irányításával zajlik.

A paradicsomi 1 milliárdos beruházásnak nincs műszaki ellenőre. A lakástulajdonosok, akik végeredményben fizetik a „cechet”, a mai napig nem ismerik a kivitelezés és a pénzügyek pontos és részletes dokumentációit.

Az egészséges civil összefogás azonban már körvonalazódik a paradicsomiak ügyében. A nyilvános közösségi oldal mellett a Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesülete is segítő kezet nyújt a bajban lévőknek.

Szerkesztőségünk a mai napon az alábbi levelet kapta a civil szervezettől.

Félrecsúszott a beruházás? Nem hallgatják meg? LAKOSSÁGI PANASZFELVÉTEL ITT!

 Tisztelt Paradicsomi Lakás tulajdonosok!

Január hónapban lakossági fórum keretében került sor a paradicsomi ingatlanfelújításokkal kapcsolatos problémák megvitatására. A fórumon általános felvetésként merült fel, hogy a közös- és külön tulajdonnal kapcsolatos kivitelezés miatti panaszok nem kerülnek rögzítésre, rendszerezésre és feldolgozásra a lakásszövetkezet részéről.

A panaszfelvételi, jelzési folyamatok segítése, felgyorsítása, valamint a kivitelezésben érintett lakosok megelégedése érdekében, egyesületünk a kivitelezéssel kapcsolatos hibák feljegyzését biztosítja, mindazon ingatlantulajdonosnak, akik úgy gondolják, hogy a beruházások során az ingatlanuk kárt szenvedett el. 

A műszaki jellegű problémák felmérését személyes egyeztetés útján lehet kérni. A jelzéseket, panaszokat rendszerezve, összesítve juttatjuk el a lakásszövetkezet vezetésének, illetve más érdemi segítséget nyújtható érdekképviseleti szervezetnek.

Egyesületünk ezzel a szolgáltatással kíván hozzájárulni a beruházásban érintett ingatlantulajdonosok a kivitelezés elvégzése során keletkezett hibákkal kapcsolatos panaszai meghallgatásra, majd a leggyorsabb és hatékonyabb orvoslására.

Az előzetes személyes konzultáció helyszíne: Napfény Nappali Központ, Béke tér 1. A konzultációk időpontjai: 2020.02. 18., 20., 25., 27. 15.00-19.00 óra közötti időben. 2020.03. 03., 05., 10., 12. 15.00-19.00 óra közötti időben.

Gyulai Társasházkezelők és Társasházak Szolgáltató Egyesülete

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)