Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aláírásgyűjtésbe kezdtek a paradicsomiak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPJHÍREK • 2020. február 17. 20:36
Aláírásgyűjtésbe kezdtek a paradicsomiak
Az Otthon Lakásszövetkezet mindent titkol és elhallgat

A „Paradicsomi állapotok” Facebook-csoport egyre nagyobb civil öntudattal védi a becsapott lakástulajdonosok érdekeit. A nyilvános oldalt kétségbeesett lakástulajdonosok hozták létre. A fürdőváros egyik kedvelt tömbházas lakóövezetében nagyon régóta várt beruházás kezdődött meg tavaly májusban. Az elhúzódó kivitelezési munka minőségével kapcsolatosan azonban egyre nagyobb a felháborodás a tulajdonosok körében. A helyzet mára pattanásig feszült. Az Otthon Lakásszövetkezet mindent titkol, elhallgat és fenyegetőzik. Az 1 milliárdos kivitelezés, a kókler munka pedig folyik tovább, mintha semmi baj nem lenne. Gyula város jegyzője ma segítséget ígért a bajbajutottaknak. A „Paradicsomi állapotok” Facebook-csoport néhány perce jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezd. A petícióban (amit teljes terjedelmében, változtatások nélkül közöl a Gyulai Hírlap) többek között ez is olvasható: „kérjük ki hát lépcsőházanként a szövetkezet vezetésétől azt, amiért nekünk kell felelősséget vállalni, nekünk kell majd eladósodni 20 évre! Nekünk kell majd ezekben az ingatlanokban élni és tölteni mindennapjainkat, nem pedig az elnöknek, aki saját elmondása szerint is 2 év múlva már nyugdíjban lesz!”

paradicsom, a fürdőváros egyik kedvelt tömbházas lakóövezete

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Csak a lakók léphetnek!!! Aláírásgyűjtés a tisztánlátásért!

Öt alapvető dokumentum, amit minden felújításban érintett lakónak, lépcsőházi közösségnek ismerni kellene!

A botrányt az (is) okozza – többek között –, hogy a pályázat, a hitelfelvétel, továbbá a munkálatok szimpla szándéknyilatkozatok aláírásával kezdődtek el, anélkül, hogy konkrét (nem általános) műszaki tartalmat, pályázati feltételeket, a banki hitelszerződések részleteit, a lépcsőházakra lebontott kivitelezői árakat és költségeket tételesen megismertük és a szövetkezet vezetése által összehívott lakógyűléseken törvényesen megszavaztuk volna!

Több lakó, mint szövetkezeti tag és ingatlantulajdonos, jövőbeni hitelfelvevő és visszafizető ezeket a dokumentumokat hiába kérte, a szövetkezet vezetése eddig mindig megtagadta nagyfokú bizalmatlanságot szülve ez által!

Ezek ismerete nélkül viszont nem lehet továbblépni!

Kérjük ki hát lépcsőházanként a szövetkezet vezetésétől azt, amiért nekünk kell felelősséget vállalni, nekünk kell majd eladósodni 20 évre! Nekünk kell majd ezekben az ingatlanokban élni és tölteni mindennapjainkat, nem pedig az elnöknek, aki saját elmondása szerint is 2 év múlva már nyugdíjban lesz!

Ha kérésetek ellenére nem kapjátok meg a kért dokumentumokat, úgy jogi lépésekkel fogjuk azt kikényszeríteni itt a nyilvánosság előtt!

Több lakásszövetkezettől független műszaki és pénzügyi szakember segít bennünket, átnézni és átlátni a kikért dokumentumokat, erre már ígéretet is kaptunk!

Küldjetek egy üzenetet privátban, és megy az ív, amit írassatok alá a saját lépcsőházatokban! A többit privátban!

Félni csak attól kell, ami lesz, ha nem lépünk! Mindent bele!

 

A Gyulai Hírlap eddig megjelent cikkei ebben a témában:

Egyre nagyobb a felháborodás Paradicsomban

Paradicsomi állapotok

Szabó Jenő, az Otthon Lakásszövetkezet elnöke lapít

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)