Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szabó Jenő szerint minden rendben van a paradicsomi lakóházak felújítása körül

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. február 18. 18:20
Szabó Jenő szerint minden rendben van a paradicsomi lakóházak felújítása körül
A Gyulai Hírlap kérdésére azt válaszolta az elnök: gyávaság lenne feladni

A Gyulai Hírlap ma délután elérte az Otthon Lakásszövetkezet elnökét. A felháborodott kommentekre és az elhangzott véleményekre reagálva Szabó Jenő azt mondta: természetesen mindenbe bele lehet kötni, így a beruházásba is, de jelenleg a közepén tartanak egy korrekt módon haladó folyamatnak, így nem érti, hogy mi lehet a negatív visszhangok hátterében. Szabó Jenő építészként is elégedett azzal, amit a kivitelező csinál Paradicsomban. A lakásszövetkezet elnökét megkérdeztük arról is, hogy tervezi-e a lemondását a kialakult botrány miatt, amire nemleges választ adott. Szabó Jenő holnap 9 órakor az Otthon Lakásszövetkezet székházában sajtótájékoztatót tart.

Szabó Jenő, az Otthon Lakásszövetkezet elnöke

Fotó: Facebook

Szabó Jenő kiemelte: a kivitelezés hibáit folyamatosan jegyzik és javítják, de eddig semmiféle olyan kardinális problémába nem ütköztek, amely ne lenne megoldható, több esetben már a javításra vonatkozó megállapodás is megszületett.

A lakásszövetkezet elnöke azt is elmondta, hogy a lakóknak természetesen joguk van tudni a felújításokhoz kapcsolódó információk egy részéről, amelyekről eddig öt lakógyűlésen tájékoztatta az érdeklődőket.

Hozzátette, hogy a kérdéseket fel lehet tenni a fogadóórájukon is, amelyet hétfőnként 17 órától 18 óráig tartanak, de eddig a lakók elenyésző száma élt ezzel a lehetőséggel. Elmondta, hogy bárkinek beszámol a pontos részletekről, számadatokról, hiszen nincs titkolnivalójuk, de az adatok egy része nem publikus, ezért nem küldenek szét röpiratokat a házakhoz.

Szabó Jenő hangsúlyozta: az Otthon Lakásszövetkezetnek nem kötelező feladata a lakóházak felújítása, csupán a közös szerkezeti elemek állagmegóvása, ők mégis felkínáltak egy lehetőséget, amellyel sokan élni is kívántak, de ez teljes mértékben a saját döntésük volt.

Kérdésünkre, miszerint elfogadná-e a beruházást jelenlegi állapotában, mint építész, igennel felelt. Mint mondta, a tapasztalható hibák csak apró javításokat igényelnek, a beruházás minőségét nem befolyásolják.

A lakásszövetkezet elnökét megkérdeztük arról is, hogy tervezi-e a lemondását a kialakult botrány miatt, amelyre nemleges választ adott. Szabó Jenő szerint gyávaság lenne feladni, ráadásul 900 lakás felé van felelősségük, nem akarják a lakókat cserben hagyni néhány ember elégedetlensége miatt, ráadásul okát sem látja ennek, hiszen sem kardinális hibát, sem törvénysértést nem követtek el.

Szabó Jenő holnap az Otthon Lakásszövetkezet székházában tart sajtótájékoztatót.

A Gyulai Hírlap eddig megjelent cikkei ebben a témában:

Egyre nagyobb a felháborodás Paradicsomban

Paradicsomi állapotok

Szabó Jenő, az Otthon Lakásszövetkezet elnöke lapít

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a paradicsomiak

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)