Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ittasság és az ebből következő balesetek adhatják a legtöbb munkát a gyulai mentősöknek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. december 31. 10:00
Az ittasság és az ebből következő balesetek adhatják a legtöbb munkát a gyulai mentősöknek
A pirotechnikai eszközök okozta sérülések nem jellemzőek a környéken

Az ittasság és az alkoholfogyasztással kapcsolatos balesetek adják a legtöbb munkát a gyulai mentőknek szilveszter estéjén, a pirotechnikai eszközök miatti sérülések nem gyakoriak – tájékoztatta lapunkat Scneider László, a gyulai mentőállomás vezetője.

Schneider László elmondta, hogy a legtöbb munkát a túlzásba vitt alkoholfogyasztás adja a gyulai mentősök számára az év utolsó napján, illetve a részegséggel összefüggő balesetek.

Hozzátette: fokozottan kell ügyelnie mindenkinek, aki tűzijátékot vagy petárdát – utóbbinak már a birtoklása is szabálysértés – használ, de Gyulán és környékén ritka, hogy pirotechnikai eszköz okozzon sérülést.

A mentőállomás vezetője felhívta rá a figyelmet, hogy az alkoholfogyasztáson túl az étkezést is túlzásba lehet vinni, így előfordulhatnak gyomor-, bélrendszeri- vagy epepanaszok is szilveszter estéjén.

Kiemelte: ha földön fekvő embert találunk az utcán, akkor próbáljuk meg felkelteni, illetve hívjunk hozzá mentőt, de semmiképpen se hagyjuk magára, mert pluszfokok esetén is hamar kihűlhet.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)