Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szilveszterkor Eger, Gyula és Szeged a legkeresettebb a belföldi utazók körében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2023. december 29. 16:17
Szilveszterkor Eger, Gyula és Szeged a legkeresettebb a belföldi utazók körében
A foglalásonkénti átlagár fejenként egy éjszakára 15 ezer forint

Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Gyula, Szeged, Budapest és Pécs a legkeresettebb úti cél – ismertette foglalási adatai alapján a Szallas.hu az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A szállásfoglaló portál kiemelte: az ünnepi időszakból a szálláshelyeken az idén is elsőként a szilveszter telítődött, jó pár frekventált wellnesshotel már november végén telt házat jelzett az év végére. A foglalásonkénti átlagár fejenként egy éjszakára 15 ezer forint.

Ilyenkor többen keresik a wellnessajánlatokat és az óévbúcsúztató, ünnepi csomagajánlatokat, valamint programlehetőségeket – tették hozzá.

A jövő éves várakozásaikról Szabó Tamás, a Szallas.hu Magyarországért és Horvátországért felelős igazgatója a közleményben kifejtette: a gazdasági környezet javulása várható 2024-ben, ami az utazások iránti kereslet erősödését eredményezi.     

Jelezte: további növekedési lehetőséget tartogat, hogy azok, akik az idén anyagi megfontolások miatt nem mentek a nyaralni, jövőre már áldozni fognak rá.

A belföldi turizmus élénkülését segítheti az is, hogy a SZÉP-kártyát 2024. január 1-jétől ismét csak szállásra és vendéglátásra lehet felhasználni. Erre nagy szüksége is van a szektornak, mert a külföldi utazások a koronavírus-járvány után már visszatértek, jövőre ez a trend maradni fog, de valószínűleg már nem erősödik – vélekedett Szabó Tamás.

A közleményben tájékoztattak arról is, hogy 2024-re is indítanak akciós előfoglalási kampányt a Szallas.hu oldalán. Az eddig már megtett 2024-es nyári foglalások alapján Budapest, Szeged, Siófok, Hajdúszoboszló, Pécs, Eger, Gyula, Balatonfüred, Hévíz és Debrecen a legkeresettebb úti cél.

A Szallas.hu portál a GKI Digital 2017-es felmérése szerint Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala. A Szallas.hu-n 2022-ben a magyar vendégek 41,2 milliárd forint értékben foglaltak magyarországi szálláshelyekre.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)