Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Anyanyelvi versenyen bizonyítottak a város diákjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. november 08. 16:29
Anyanyelvi versenyen bizonyítottak a város diákjai
Tizenkettedik alkalommal szervezték meg a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei döntőjét

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye november 08-án tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei döntőjét.

A résztvevők nagy számára tekintettel a gyulai helyszín mellett az elmúlt évekhez hasonlóan ebben tanévben is lehetősége volt a csapatoknak Szarvason és Békéscsabán is a versenyfeladatok megoldására. Ezen a délutánon a gyulai intézményben 82 csapat 324 versenyzője oldotta meg együtt az anyanyelvi, logikai feladatokat.

A versenyt Kovácsné Fábián Andrea koordinálta, aki lapuknak elmondta, hogy nem csak a városból, hanem Mezőkovácsházáról és Békéscsabáról is érkeztek diákok. 

– Elsősorban játékos nyelvi fejtörőket kapnak a fiatalok az ilyen versenyeken. Tizenhárom nyelvi feladat van, a tizennegyedik pedig egy kifejtős feladat, amely néha nehézséget okoz. Ennek ellenére nagyon jól és ügyesen dolgoznak a gyerekek, a négyfős csapatokban – mondta el a szervező, aki azt is elárulta, hogy nehézséget többnyire a szólások értelmezése okoz a fiataloknak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Mostanában ez áll a legtávolabb a diákoktól, talán mert egyre kevésbé használjuk ezeket. A kedvencek a szótagolós és a helyesírási feladatok – tette hozzá a pedagógus. 

Szokolay Annamária nyolcadikos tanuló lapunknak elmondta, hogy heti egyszer magyar felkészítőn vett részt és minden évben jelentkezik a nyelvi kihívásra. Hozzátette: náluk ötöst kapnak a jelentkezők az iskolában, a versenyen pedig kifejtős feladat a kedvence. 

A diákok érkezés után a tantermekbe vonultak, ahol kezdetét vette a verseny. A központi értékelés után november 21-én tartják meg a verseny megyei legjobbjainak kihirdetését. A legjobbak közülük az országos versenyen képviselhetik Békés megyét december 8-án.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)