Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei döntőjét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. november 10. 10:00
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei döntőjét
A gyulai helyszínen 87 csapat 390 versenyzője foglalkozott együtt anyanyelvi-logikai feladatokkal

A Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye november 9-én délután tizenegyedik alkalommal tartotta meg a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei döntőjét.

87 csapat 390 versenyzője foglalkozott együtt anyanyelvi és logikai feladatokkal

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A résztvevők nagy számára való tekintettel a gyulai helyszín mellett az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lehetősége volt a csapatoknak arra, hogy Szarvason és Békéscsabán oldják meg a versenyfeladatokat. A helyi intézményben 87 csapat 390 versenyzője foglalkozott együtt anyanyelvi és logikai feladatokkal.

Kérdésünkre Kovácsné Fábián Andrea, az esemény főszervezője elmondta: az irodalom- és a nyelvtanórán tanultakat kérdezik a fiataloktól, de lesz egy-két olyan feladat is, amely túlmutat az órai anyagokon. 

– Hat iskolából érkezett nevezés a versenyre, amelyen szójátékok, szinonimafeladatok, titkosírások megfejtése, szólások és közmondások értelmezése, költői képek és számos más feladat várja a diákokat harmadik osztálytól nyolcadikig – emelte ki. A főszervező hozzátette: a tesztlap kitöltése nagy kreativitást és szókincset igényel.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kérdésünkre azt is elmondta: évről évre a szójátékok a legnépszerűbbek a gyerekek között, a mumusfeladatnak pedig általában a régi szólások és közmondások értelmezése számít. 

A négyfős csapatoknak ez alkalommal is 45 perc állt rendelkezésükre a feladatlap kitöltésére. A verseny eredményét november közepén hirdetik ki. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)