Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 18 csapat versenyzett Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. november 26. 16:18
18 csapat versenyzett Gyulán
Az 5-ös iskolában tartották a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei írásbeli fordulóját

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Gyulán rendezték meg a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjének megyei írásbeli fordulóját november 25-én. Az 5. számú általános iskolában évfolyamoként mérték össze tudásukat a diákok.

A versenyt először 2005-ben rendezték meg Észak-Budán, majd a következő években Budapest többi körzete is csatlakozott. 2020-ban az ország egész területéről érkeztek versenyzők, több mint 32 ezren indultak a megmérettetésen.

Kovácsné Fábián Andrea, a program helyi szervezője lapunknak elmondta: a szabályok szerint 3–8. osztályos tanulók vesznek részt a versenyen, évfolyamonként szerveződő, négyfős csapatokban. A versenyen egy iskolából akárhány csapat indulhatott.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– A megyei verseny továbbjutói érkeztek hozzánk, összesen 18 csapat versenyzett – fejtette ki, kiemelve, hogy a részt vevő diákoknak az átlag fölötti feladatmegoldási képességekre volt szükségük. 

Szabadosné Bécsi Katalin, a tagintézmény vezetője kiemelte: már hosszú évek óta az 5-ös számú iskola a megyei esemény szervezője; előbb megyei díjkiosztót, majd versenyt is szerveztek.

– Ezúttal a megyei díjkiosztó és a forduló és egyetlen napon zajlott. A győztesek Budapesten, szóbeli fordulón mérik össze képességeiket az ország legjobbjaival – tette hozzá.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)