Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rekordszámú tanuló vett részt idén a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. november 10. 16:45
Rekordszámú tanuló vett részt idén a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen
A lexikális tudás mellett a csapategység is fontos szempont volt

Tizedik alkalommal rendezték meg a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyt az 5. számú általános iskolában és sportiskolában november 10-én, pénteken. A megmérettetésen idén rekordszámú diák indult, akiknek a lexikális tudása mellett azt is meg kellett mutatniuk, hogy mennyire hatékonyak, ha csapatban kell dolgozniuk.

minden eddiginél többen vettek részt az idei versenyen

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Tíz évvel ezelőtt rendezte meg először az 5. számú általános és sportiskola a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyt Gyulán – mondta Tóthné Bodó Mária, a rendezvény főszervezője. – Nagyon népszerű ez a verseny, ebben az évben már három helyszínen – Szarvason, Békéscsabán és Gyulán – írják a gyerekek a körzeti fordulót.

Megtudtuk, hogy idén minden eddigi rekordot megdöntött a jelentkezés, hiszen száz csapat nevezett a versenyre, amely négyszáz diákok jelent. A szervező szerint az lehet a titka a népszerűségnek, hogy az elvárást, amelyet megfogalmaztak a verseny kiírásakor, tehát a közös munkát és gondolkodást, meg is valósítják a tanulók.

– A feladatokat széleskörű ismereteket igényelnek mind az irodalom, mind a nyelvtan szempontjából. A diákoknak sokat kell készülniük, de nem csak a tantárgyak tekintetében, hiszen azt is gyakorolniuk kell, hogy hogyan lehet hatékonyan együttműködni.

Az országos döntőbe – amelyet decemberben tartanak – évfolyamonként egy csapat juthat be. A megyei forduló eredményhirdetésére november 23-án, csütörtökön 15 órakor az Erkel Ferenc Zeneiskolában kerül sor.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)