Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vasárnaptól Gyulán is megkóstolhatjuk az ország tortáját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. augusztus 17. 14:00
Vasárnaptól Gyulán is megkóstolhatjuk az ország tortáját
Egy gesztenyés és egy málnás édesség került fel a dobogó legfelső fokára 2019-ben

Hét végétől Gyulán is kapható az idei ország tortája, valamint annak cukormentes változata. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019-ben tizenharmadik alkalommal kereste az ország tortáját. Az idén nyáron legjobbnak ítélt édességekről Balogh Lászlót, a gyulai Kézműves Cukrászda és a Százéves (Reinhardt) Cukrászda tulajdonosát kérdeztük.

Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmestere mutatja alkotását, a Magyarország tortájának választott Boldogasszony csipkéje elnevezésű tortát az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2019. július 31-én

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A versenyszabályzat szerint nevezni kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó, magyaros ízvilágú kreációkkal lehetett. Az ítészek szerint idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje nyerte el a „Magyarország Tortája” címet. A „Magyarország Cukormentes Tortája” kihívást Gyuris László, szegedi cukrászmester nyerte a Kicsi gesztenye tortával.
 
– A Magyarország tortája címet elnyert édesség főszereplője a málna, és neve annak levelére utal. Talán azért nyerhetett éppen ez, mert a málna nagyon közkedvelt, jóízű gyümölcs, a torta elkészítése pedig a régi magyar cukrászhagyományokat idézi. Többféle textúra van benne, de mindegyik málna ízű: a tésztája és a krémje szintén málnás, amit a tetején bazsalikomos fehércsokoládé réteg tesz érdekessé – mondta el a Gyulai Hírlapnak Balog László.
 
– A diabetikus változatban gesztenyés krém van, és fontos hangsúlyozni, hogy ez a desszert hozzáadott cukor és fehérliszt nélkül készül. Helyette natúr gesztenye és mandulaliszt van benne, valamint háromféle egészséges édesítőszer – mondta el a szakember, aki hozzátette: azoknak a cukrászdáknak, akik az ország tortáját szeretnék árulni, nagyon fontos, hogy a receptet a lehető legpontosabban kövessék, nemcsak az édesség elkészítésében hanem annak díszítésében is. 
 
Gyulán vasárnaptól, augusztus 18-tól kóstolhatjuk meg mindkét édességet. 
 

Gyuris László, a szegedi A Cappella Cukrászda cukrászmestere mutatja alkotását, a Magyarország cukormentes tortájának választott Kicsi Gesztenye elnevezésű tortát az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2019. július 31-én

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 
GYULAI HÍRLAP • 2019. augusztus 17. 13:59
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)