Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is meg lehet kóstolni az országtortákat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. augusztus 19. 14:00
Gyulán is meg lehet kóstolni az országtortákat
Balogh László cukrászmestert kérdeztünk a 2022-es nyertesekről

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ahogy arról beszámoltunk, idén Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász Huncut szilva herceg nevű kreációja lett Magyarország tortája, az ország cukormentes tortájának pedig Gyuris László cukrászmester Nagyi kedvence fantázianevű süteményét választották. A tortákról Balogh László gyulai cukrászmestert kérdeztük. 

A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt. Idén az alapanyagok esetében a mák, a meggy, a tokaji borok és a tejföl több versenyzőnél is favorit volt, de előkerültek olyan, a cukrászatban szokatlan alapanyagok is, mint az édesburgonya, a kapor, a rozmaring vagy a libamáj.

Balogh László elmondta, újdonság volt idén, hogy magasabb százalékban kellett felhasználni a piskótarészt. Kifejtette, a cukormentes országtorta talán az eddigieknél is jobban sikerült, a pisztácia és málna ízkombinációjára számíthatnak, akik megkóstolják.

– A korábbi évek tortái közül nálunk eddig az Őrség zöld aranya viszi a prímet – árulta el a cukrászmester, hozzátéve, hogy legalább tíz éve árulják a szatmáriszilva-tortát is. 

Mint megtudtuk, a szabályok szerint augusztus 19-től kaphatók az országtorták, nagyjából négyszáz hazai cukrászda fogja majd őket árulni. Természetesen Gyulán is meg lehet majd kóstolni a süteményeket. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)