Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két ezüstérmet kapott a gyulai cukrászda a protokolldesszert-pályázaton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. július 13. 15:00
Két ezüstérmet kapott a gyulai cukrászda a protokolldesszert-pályázaton
A meggyes tányérdesszertet és a bonbonválogatást díjazták

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület / Nagy Mihály

Két ezüstérmet szerzett a gyulai Kézműves cukrászda a protokolldesszert-pályázaton, amelynek díjátadóját a napokban tartották a budapesti Stefánia-palotában.

A gyulai cukrászda meggyes tányérdesszertje a tányérdesszertek kategóriájában, bonbonválogatása a protokollajándékok, csomagolható desszertek kategóriájában lett a második. A díjakat Balogh László cukrászmester, tulajdonos vette át.

A Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum közös desszertpályázatának célja a magas szintű állami, diplomáciai és üzleti protokollalkalmak során kínálható, egyedi tányér- és protokollajándékként csomagolható desszert létrehozása volt. A pályázatra olyan cukrászati alkotásokat vártak, amelyek alapvetően magyar alapanyagokból állnak, Magyarországhoz köthetők, de a kiírók javasolták Széchenyi István kedvelt alapanyagainak felhasználását is.

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület / Nagy Mihály

A versenyre benevezett 27 cukrászalkotásban megjelentek a nemzeti értékek, a hungarikumok és olyan alapanyagok, mint a rozmaring, a kamilla, az akácvirág, a tokaji aszú, az egri bikavér, a füstölt fűszerpaprika és a homoki szarvasgomba. A gyümölcsök közül idén a fürtös meggyé, a szatmári szilváé és a sárgabaracké volt a főszerep – írták a Magyar Cukrász Ipartestület közösségi oldalán.

Balogh László lapunknak elmondta, ezüstérmes tányérdesszertjük főbb elemeit, a meggyet és a csokoládét is szerette Széchenyi István. Díszítésként került a desszertre a csokoládéból kivágott Lánchíd, egy csokoládébélyegző „a legnagyobb magyar” arcképével és a Széchenyi által meghonosított lóversenyre utaló csokoládépatkó. A mestercukrásztól megtudtuk, a desszert főeleme a jövőben bekerül majd a Kézműves cukrászda kínálatába, így bárki megkóstolhatja.

Arról is beszélt, hogy a második helyen végzett bonbonválogatásba többek között a cukrászda szilvapálinkás trüffelje, valamint Erkel és Eszterházy nevét viselő bonbonja került be.  

Balogh László nemrégiben a Forbes magazinba is bekerült. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, meglepetésként érte, hogy megkeresték, és egyfajta elismerésként tekint rá.

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület / Nagy Mihály

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)