Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés:
oldalakon

Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Döntőbe jutott a Kézműves cukrászda a Magyarország tortája versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2025. április 10. 11:00
Döntőbe jutott a Kézműves cukrászda a Magyarország tortája versenyen
Meggyet és meggypálinkát is felhasználtak a tortájuk készítésekor

Tizenkilencedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Ipartestület a Magyarország tortája versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából. A döntőbe hat alkotás került be, köztük a gyulai Kézműves cukrászda „DCJ Stílusgyakorlat” elnevezésű tortája.

Az ipartestület idén a „Dobostorta 140” témakörben hirdette meg a megmérettetést, hiszen 140 évvel ezelőtt, 1885-ben mutatta be a dobostortát Dobos C. József a Budapesti Országos Általános Kiállításon.

A jelentkezőknek fel kellett használniuk a dobostorta jellegét aló alapanyagokat, de szabadon választott mennyiségben és rétegrendben, valamint kaptak három alapanyagcsoportot – Kárpát-medencében őshonos fűszerek, hungarikum pálinkák vagy borok és őshonos magyar gyümölcsök – amelyekből legalább kettőt be kellett építeni a tortákba.

Balogh László mestercukrász, a Kézműves cukrászda tulajdonosa lapunk kérdésére elmondta: a döntőbe jutott tortájukat Kis Roland mestercukrásszal együtt készítették el, a kötelező alapanyagokból a meggyet és a meggypálinkát használták fel.

A hét főből álló zsűri az értékelés második körében újra megkóstolják a tortákat, majd javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére, a harmadik körben pedig az ítészek jelenlétében kell újra megsütni a süteményeket, ezek után választják ki a végső győztest.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Jöhet a süti?
Részletek KÉREM